El perfil

Anabel Obeso

Directora general d’ActioGlobal

2 min
Anabel Obeso

Formació

“De petita vaig estudiar al Col·legi Alemany i després vaig passar per dues escoles més, així que sempre he estat oberta als canvis. El 1987 vaig entrar a la universitat: volia fer periodisme, però no vaig entrar a la carrera i vaig fer psicologia a la UB. Vaig fer pràctiques en una agència de publicitat, però no em va agradar i vaig seguir amb la psicologia. També vaig fer un voluntariat a Xile, que em va encantar, i vaig seguir estudiant postgraus, com un de gestió i màrqueting a l’Institut Català de Tecnologia el 1993”

Trajectòria professional

“Al sortir del postgrau vaig tenir l’oportunitat de treballar a Barcelona Activa, on vaig estar tres anys i on vaig tenir contacte amb l’emprenedoria. El 1997 vaig a entrar Vodafone, on en set anys vaig convertir-me en cap de recursos humans a Catalunya. Posteriorment vaig ser directora de recursos humans a Flamagas fins al 2007. Aleshores vaig ocupar el mateix càrrec a l’Hospital Dexeus i el 2010 a la Clínica Corachan. Després, el 2015 vaig entrar en el món de la consultoria amb AdQualis, i actualment soc directora general d’ActioGlobal, una consultoria de transformació digital”

Anabel Obeso

Un èxit

“La meva família. Hem fet molts esforços per poder conciliar amb la feina, però tinc tres fills meravellosos”

Un fracàs

“Per la pandèmia he hagut de traspassar un negoci de celebració d’esdeveniments del qual era sòcia des de feia cinc anys, Skitx”

Lliçons de vida

“He passat per molts àmbits diferents i sempre he portat una motxilla a sobre amb molts coneixements. Molts cops no n’era conscient, però estar en diversos tipus d’empreses ha fet que després pogués aplicar tot això en els meus projectes personals com a emprenedora”. “Ens capfiquem en parlar de «sectors», però aquesta idea pot crear un empobriment del món laboral i empresarial. El més important són les persones i tot el que poden aportar de nou quan arriben a una companyia. Anem amb prejudicis i hauríem de ser més oberts, les persones han d’estar al centre de les empreses perquè són la seva part essencial”

El que més m’agrada

Una marca

“Ametller Origen. Per la seva experiència i innovació en un sector molt tradicional i per l’aposta per la proximitat i el tracte amb el client”

Una sèrie

“Una sèrie que m’ha agradat molt últimament és ‘Fauda’, a Netflix. Trobo que està ben contextualitzada a Israel i m’ha fet pensar molt”

Un ‘hobby’

“Jugo a pàdel dos o tres dies a la setmana per desconnectar, però també m’agrada molt viatjar amb la família o els amics per conèixer altres cultures, i navegar en veler”

Una cançó

“No soc gaire de música, però diria ‘Color esperanza’, de Diego Torres. La seva lletra m’inspira molt i m’hi sento identificada”

Un llibre

“Doncs ‘Els pilars de la Terra’, de Ken Follett, és un dels meus llibres preferits. També recomano ‘Los 7 hábitos de la gente altamente efectiva’, de Stephen R. Covey, o ‘Aquí no hay reglas: Netflix y la cultura de la reinvención”, de Reed Hastings i Erin Meyer”

Una personalitat

“A nivell personal escolliria Maria Teresa de Calcuta, em sembla fascinant l’impacte que va generar, el seu carisma i la seva força per lluitar contra la pobresa extrema”


Anabel Obeso i la seva família
stats