El perfil

Adrià Buzón: “Els emprenedors som ideòlegs i constructors”

Conseller delegat i cofundador de Cuideo

i
IRENE RIART
2 min
Adrià Buzón

Formació

“Visc a Torrelles de Llobregat des dels cinc anys. D’adolescent feia atletisme i corria per la muntanya, així que pensava a dedicar-me al món de l’esport. En entrar a la universitat, vaig estudiar Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE), però a cap al final de la carrera em vaig adonar que el que realment m’agradaven eren els negocis. Sempre havia estat molt curiós, així que després vaig fer un màster en gestió econòmica d’empreses esportives a la Universitat de Barcelona i, el 2015, un MBA a ESIC”

Trajectòria professional

“En sortir de la universitat, el 2010, vaig entrar a treballar en una empresa de gestió esportiva com a director de centres esportius. Tot i que era molt jove, allà vaig aprendre a gestionar equips de persones. En aquella etapa se’m va despertar la vena emprenedora i vaig començar el projecte de Gonnafit, que buscava organitzar classes d’esport a l’aire lliure. L’empresa va durar entre el 2013 i el 2016, quan vaig conèixer els meus socis a Barcelona Activa i vam cofundar Cuideo, una empresa de cures i ajuda domiciliària a la gent gran, de la qual ara en soc el conseller delegat”

Adrià Buzón

Un èxit

“El projecte de Cuideo, però no només per les seves bones xifres, sinó pel bon ‘feedback’ de les famílies a qui atenem i la bona relació amb l’equip”

Un fracàs

“La meva primera empresa, Gonnafit; perquè, tot i generar un bon impacte, no vam aconseguir ser rendibles”

Lliçons de vida

“Vivim en un món on, desgraciadament, es persegueix molt l’èxit econòmic i sembla que tot s’hi val per aconseguir-lo. Per la meva experiència, cal ser molt conscients de l’impacte que generem en el nostre entorn. Els emprenedors som ideòlegs i constructors, perquè convertim les nostres idees en projectes empresarials. Aquests han de tenir un sentit, repercutir en la societat de manera positiva, i tenim certa responsabilitat en aquest aspecte. Si creem alguna cosa, tenim l’obligació moral de fer-ho bé en tots els aspectes, des de les polítiques laborals fins a reconèixer la bona feina dels altres i maximitzar l’impacte social”.

El que més m’agrada
  • Una marca “No soc gaire de marques. Sincerament, no en sabria dir cap, no soc fan de cap empresa en concret”
  • Una sèrie “Soc molt de clàssics. Pel que fa a les sèries, diria ‘Breaking bad’, que també té una part de negoci encara que no ho sembli”
  • Un hobby “He tingut tres fills en pandèmia i no tinc temps per a res. Optimitzo molt la gestió del temps i no tinc gaires estones per sortir a córrer ni fer esport”
  • Una cançó “Escolto molts grups diversos, però escolto més podcasts. M’agrada molt el d’Itnig, que parla de ‘start-ups’ i dona a conèixer les experiències d’altres fundadors d’empreses”
  • Un llibre “Llegeixo pocs llibres com a tal, però m’agrada llegir molt sobre temàtiques concretes i escolto molts audiollibres. L’últim que he escoltat és ‘Padre rico, padre pobre’ de Robert Kiyosaki i Sharon Lechter”
  • Una personalitat “Admiro persones que generen un gran impacte social. Per exemple, Òscar Camps, d’Open Arms, que ha arriscat bona part de la seva vida per una causa. Ho admiro molt i no tots ho podríem fer”
stats