23/09/2012

El canvi de guàrdia a Telefónica

2 min

El mateix dia que Esperanza Aguirre anunciava la seva retirada, Telefónica feia pública la renovació de la seva cúpula directiva: Julio Linares, conseller delegat de la companyia des del desembre del 2007, cedeix el seu càrrec a José María Álvarez-Pallete, que assumeix la posició número dos de Telefónica, després d'un any presidint la filial europea de l'empresa, i de nou anys com a responsable de l'operadora a Amèrica Llatina. Álvarez-Pallete és un dels alts directius espanyols més actius a Twitter (@jmalvpal), un detall que revela el seu grau de coneixement dels nous canals. Un dels seus projectes estrella ha estat la creació de les acadèmies Wayra, amb les quals Telefónica promou la creació d'empreses emergents de base tecnològica. Fa poques setmanes Álvarez-Pallete defensava a Santander la necessitat de retenir el talent tecnològic i empresarial format amb els recursos del país.

Amb la retirada de Linares, conseller delegat de Telefónica des de 2007, l'empresa i el sector perden una de les seves personalitats més respectades. Cada setembre, la seva intervenció inaugural del curs de telecomunicacions a la Universidad Menéndez Pelayo marcava les pautes de l'evolució del sector a l'Estat. Linares ha estat el gran impulsor del desplegament de serveis ADSL per proveir internet d'alta velocitat mitjançant la xarxa telefònica convencional de coure. Era l'únic enginyer de telecomunicacions que quedava al consell directiu de l'operadora, i això es notava quan, en el sopar anual amb periodistes, parlava de les prestacions tècniques de les xarxes LTE amb la mateixa facilitat que de la cotització de les accions.

L'altre possible candidat per substituir Linares era Luis Miguel Gilpérez, president de Telefónica España, actualment en plena campanya de llançament de Movistar Fusion, l'oferta integrada de serveis de telefonia fixa, mòbil, internet -ADSL i fibra òptica- i televisió IP, tot en una mateixa factura, amb la qual l'operadora es posa finalment a combatre les fugues de clients a la competència. Gilpérez va rebre dijous la bona notícia de que la CMT ha rebutjat la petició de prohibir la comercialització de Fusion que havien formulat Vodafone i Orange.

stats