TECNOCAMPUS

Es busca talent amb il·lusió i implicació

El Tecnocampus de Mataró va celebrar el 13 de novembre la versió renovada del Fòrum Talent, amb la presència de 27 empreses i institucions públiques i privades. Les empreses van conèixer de primera mà el talent dels 2.500 estudiants universitaris i van poder connectar amb el capital humà. Maite Viudes, directora de relacions internacionals i carreres professionals del Tecnocampus, es mostra molt satisfeta de la jornada. Explica a l’ARA que el matí va començar “amb un diàleg molt interessant amb directors de recursos humans de quatre empreses, on es va fer una repassada de professions noves, que fa poc anys ni tan sols existien, com ara professor de zumba (i és que hi ha unes 3.000 persones que hi treballen a l’Estat)”.

“Als estudiants els ha cridat l’atenció que les empreses busquen gent il·lusionada i es fixen més en persones implicades en els projectes, i no tant en les notes. Això ha motivat l’alumnat i ha generat un diàleg molt fresc i actiu”, comenta. Al Fòrum Talent els estudiants també van fer els seus propis videocurrículums, amb la col·laboració de la Televisió del Maresme, a més de practicar el talent speed networking. Es tracta d’una nova tècnica de preselecció de possibles candidats a partir d’entrevistes ràpides, d’uns deu minuts cadascuna, amb els responsables de recursos humans de les empreses assistents a aquesta trobada del Tecnocampus. “Ha sigut la seva primera experiència”, detalla Viudes, que destaca que així els alumnes han tingut aquest primer contacte amb la realitat del món empresarial i, de passada, s’han pogut treure els nervis d’una primera entrevista de feina.

Entre els dirigents de les grans empreses que van anar al Fòrum Talent hi havia Jaume Gurt (director general d’Infojobs), Francesc Baqué (cap del departament de persones de Bon Preu) i Almudena Gallo (Human Resources & IT Director a Criteria CaixaHolding).