IMMOBILIARI
X.G.

El boom inversor deixa el 22@ amb oficines només per a un any

La demanda a la zona el 2014 va créixer un 136%, més del doble que la m itjana de la ciutat

La inversió immobiliària en oficines a la ciutat de Barcelona s’ha disparat el 2014, després de set anys de dura crisi. I com que durant tot aquest temps la construcció ha estat pràcticament parada, l’estoc lliure s’està reduint. Una mostra és el districte del 22@ de Barcelona, on només queden oficines per a una mica més d’un any de demanda, segons un estudi que ha fet la consultora Cushman & Wakefield. De fet, durant el 2014 es van tancar en aquesta zona de la ciutat 55 operacions, per 80.000 metres quadrats d’ocupació, amb un creixement de la demanda del 136% respecte a l’any anterior, molt per sobre de la mitjana de la ciutat, que va registrar un increment de la demanda del 53,76%.

Al 22@ ja hi ha problemes per poder llogar oficines de més de 3.000 metres quadrats de superfície. L’espai s’ha consolidat com una nova zona gairebé prime de Barcelona, i hi han llogat o han firmat precontractes empreses de la importància de Cuatrecasas, Cisco Systems o Schneider. De fet és una de les zones que prefereixen les grans empreses, com demostra que ADP o Henkel hagin reubicat a la zona les seves oficines a l’Estat.

La demanda no és només de lloguer. Els inversors, i especialment les socimis -societats immobiliàries amb avantatges fiscals-, han comprat a la zona actius per un valor de 250 milions d’euros durant el 2014 i, a més, en aquest districte s’ha registrat la primera operació de compra de sòl des del 2009: Benson Elliot hi ha adquirit 23.000 metres per fer-hi oficines.