L’EXECUTIVA AGRESSIVA
L’EXECUTIVA AGRESSIVA

Una bona botifarra per als polítics

No, no sóc la Rosa Maria Sardà, només sóc una jove emprenedora que va riure amb ganes quan va sentir l’actriu dedicant “una bona botifarra” als nostres governants i, sobretot, quan va dir: “Que els faci profit en les properes vacances que tindran, que espero que siguin llargues”. Com que m’espera una setmana infernal, començo a escriure aquesta columna en diumenge electoral, i amb més del 90% de les urnes escrutades, amb tots els polítics dient que contents que estan amb els resultats.

Però la veritat és que, amb el nou mapa polític a Espanya, després d’aquestes eleccions un bon grapat de polítics incapaços i saquejadors començaran unes llargues vacances. Visca! També em sembla clar que molts dels benintencionats nouvinguts a les institucions faran uns quants desastres que costaran de reparar i que s’haurà colat algun futur corrupte i algun cínic tipus Frank Underwood. La condició humana és la condició humana.

Bé, i com a empresària, què puc dir de la perspectiva d’experiments polítics inexplorats, governs febles i inestabilitat? No és el millor ambient possible per a l’activitat econòmica, tot i que no és pitjor que trencar-se la cara per tirar endavant els comptes mentre veus com uns corruptes impunes s’ho emporten ben calent.

Però, sobretot, aquestes eleccions ens han generat una sensació de renovació. Com si hagués caigut un gran meteorit del cel i hagués provocat un nou començament, amb gent nova, estils nous i discursos nous. I, per cert, aquest meteorit ens ha portat també noves dones de poder, dones amb estils i ideologies ben diferents entre si, però que, com Sardà, tenen pocs complexos d’aquells que el nostre gènere no necessita. Creuo els dits perquè una d’aquestes dones sigui realment decent, intel·ligent i compromesa, i que ens torni a tots plegats una mica de l’autoestima col·lectiva que, després de tanta porqueria, necessitem.