Poden ser ètiques les finances?

Jordi Marí de la Torre

El proper 14 de maig se celebra a tot Catalunya la festa del comerç just i la banca ètica

Zoom

El comerç just i la banca ètica són propostes encara poc conegudes i amb un espai molt gran per créixer en la seva pràctica. Això és així a tot el món, però ho és especialment a casa nostra, on el comerç just i la banca ètica presenten percentatges de coneixement i de pràctica significativament per sota d’altres països europeus. Per això les iniciatives de sensibilització i divulgació com el que ara s’apropa són especialment importants per seguir avançant.

El 14 de maig és el dia internacional del comerç just. A Catalunya més de 80 municipis celebraran la festa del comerç just i la banca ètica al voltant d'aquest dia, una festa que ja arriba a la dotzena edició. Des de la nostra entitat hi participarem un cop més fent difusió de les finances ètiques a Catalunya. Ens podreu trobar a Sarrià (Plaça Consell de la Vila) i a Gràcia (Passeig Sant Joan amb Travessera de Gràcia).

El tret de sortida serà el divendres 13 de maig, a les 12h, al mercat de la Boqueria. El cuiner del bar Pinotxo elaborarà en directe tapes amb ingredients de comerç just, i després Natxo Tarrés (cantant de Gossos) llegirà el pregó.

Us animem a participar de la festa, participant a les xerrades, tallers, exposicions i venda de productes de comerç just. Teniu un munt de propostes i les podeu consultar al web http://www.festacj.org quines activitats es fan a prop de casa vostra. I per la nit els Gossos oferiran un concert a la Nau Ivanov.

També us animem a lluir la samarreta i la bossa de la banca ètica. Les podeu aconseguir responent a les preguntes que us estem fent aquests dies a les xarxes socials (www.facebook.com/fets.finances.etiques) i (www.twitter.com/banca_etica).