Poden ser ètiques les finances?

Jordi Marí de la Torre

Recuperem els diners al servei de les persones

Després d'uns mesos de canvis i d'una certa inactivitat en aquest blog, reprenem el curs per donar-vos a conèixer una jornada que es celebrarà dimarts a Barcelona sota el títol Alter Finance: Recuperem els diners al servei de les persones.

Impulsada des d'ECAS i l'ACAF aquesta jornada no vol ser una jornada divulgativa més. Evidentment es donaran a conèixer algunes de les alternatives que sorgeixen amb força al nostre voltant i que ens conviden a prendre part del canvi que volem en la nostra societat. Però a més de conèixer-les, el format de la jornada ens proposa anar més enllà: tindrem ocasió d'aprendre a utilitzar alguna de les eines, podrem aportar el que siguem capaços al seu desenvolupament i, probablement, hi podrem trobar inspiració. Cada dia hi ha persones pensant en noves formes de gestionar els seus diners i els de moltes persones, de manera més eficient i coherent, algunes d'elles posen en marxa iniciatives que ens conviden a prendre'n part i, en aquestes jornades n'hi decobrirem algunes. La tradició de les finances ètiques es trobarà amb la innovació en l'àmbit de la inversió cooperatiu i tot ben amanit per les propostes que prenen força des de l'economia col·laborativa.

Com bé diu la seva web: "La crisi econòmica i el cataclisme financer estan generant noves iniciatives locals i reclams per descentralitzar i democratitzar les finances. Existeixen alternatives al sistema actual vàlides, eficients i eficaces, a més d’una major consciència ciutadana per fer que les finances siguin un instrument de desenvolupament social i econòmic per a tota la societat. Si bé les xarxes nacionals de protecció social s’estan descomponent a causa de les retallades pressupostàries, apareixen lideratges locals que ofereixen alternatives creatives i pràctiques perquè les comunitats puguin nodrir les seves pròpies economies."

Des d'aquestes ratlles us animem a compartir un matí amb nosaltres i esperem que en sortiu amb la idea de que amb els vostres diners i les decisions sobre com el gestioneu, podeu ajudar a canviar un bocí de món i fer que s'assembli una mica més al que vosaltres voleu. En definitiva, una acció social de les més contundents.

Jordi Marí