Històries del Tercer Sector

Rubén Escobar Capilla

Comunicant per a la transformació social. Benvinguts/des!

 

El blog que avui encetoés una iniciativa en què portava temps pensant. Fa anys que la meva relació amb el món del Tercer i Quart Sector ha estat ben estreta, i a través d'aquest vincle, m'he pogut adonar de les grans idees i projectes que existeixen i que encara la societat no coneix prou. Ho vam poder veure el cap de setmana del 23 i 24 d'octubre a la Fira d'Economia Solidària de Catalunya (FESC2015) que es va celebrar al recinte de Fabra i Coats. Webs de crowdfunding, projectes de moda sostenible, banca ètica, cooperatives d'amplis sectors, aliments de proximitat... De tot i més van poder veure les persones que es van apropar a la Fira.

El canvi social és una tendència cada cop més presenten la que els comunicadors en tenim una part de responsabilitat. Per aquest motiu, i per la meva afinitat davant d'estructures en què els valors passen per davant dels beneficis, crec que la idea d'iniciar un espai del i pel Tercer Sector amb articles que puguin generar debats, interaccions i opinions és la decisió més encertada per posar el meu gra de sorra i participar en la difusió d'aquestes iniciatives que ajuden a transformar la societat. Amb l'avenç de noves tecnologies de la informació i la comunicació i la irrupció de les xarxes socials, a més, cada cop és més fàcil arribar a un públic cada cop més gran i concret, i moltes d'aquestes organitzacions sense afany de lucre, emprenedors socials o projectes col·laboratius ja ho fan.

Vaig començar amb un blog quan estava d'Erasmus a Brussel·les, vaig redissenyar-lo sota el títol Dubliners durant la meva etapa a la capital irlandesa treballant per The Rosetta Foundation, i ara inicio ''Històries del Tercer Sector''. Gràcies al diari ARA per l'oportunitat que em segueix donant i per allotjar-me aquest blog. Parlem d'economia, de cooperació internacional, parlem també de política, o d'immigració...Comuniquem per a la transformació social, però sempre, com diuen els expertsdel màrqueting 3.0, fem-hoamb un ull que miri cap aunamillora de la societat en la qual vivim.

 

redes2 Zoom

redes2