Hisenda no som tots

Albert Sagués

23 d'Abril, Diada de la Rosa.... en negre.

LA ROSA NEGRA DE SANT JORDI

Corren temps convulsos en temes d'impostos, i a més es nota que estem en campanya electoral (oficial o no, estem en campanya)

Casi cada dia veiem als mitjans noticies sobre frau fiscal i evasió d'impostos que, sembla ser, han comès persones rellevants, importants i conegudes de l'àmbit públic i de l'àmbit privat. I són objecte de crítica i retret, a les tertúlies, als bar fent l'esmorzar, a casa tot sopant...

Avui Diada de Sant Jordi més val que ens n'oblidem d'aquestes notícies (i d'algunes altres molt més tristes i desgraciades) i que intentem gaudir d'un Sant Jordi assolellat de primavera.

Ja tindrem temps demà de tornar a criticar i queixar-nos de com s'evadeix i es defrauden impostos per part dels poderosos.

Gaudim del dia del llibre i la rosa. Comprem-ne una, o varies, i regalem-les a qui estimem, i de pas participem també nosaltres en en l'evasió d'impostos ni que sigui una miqueta.

Cada any apareixen com a bolets els venedors de roses que instal·len les seves paradetes arreu.

Carreguen l'IVA en les roses que ens venen? declaren aquest IVA a Hisenda? Declaren els beneficis (importants) a la seva declaració de renda? Cotitzen per autònoms? paguen la corresponent llicència a l'Ajuntament?

I els majoristes del Mercat de la Flor? declaren totes les vendes de roses que han estat fent els darrers dies per a proveir de material als venedors de les paradetes?

I vosaltres, compradors i compradores de roses, heu demanat tiquet o factura quan heu comprat la rosa? heu preguntat si qui us ven la rosa està donat d'alta a Hisenda?

no?

Doncs benevasors, vosaltres també formeu part de la Diada de la Rosa.... en negre.