Hisenda no som tots

Albert Sagués

Què farieu amb 1.500 milions d'euros ?

Potser millor, i abans de res, concretar la pregunta:

¿Què faríeu amb 1.500 milions d'euros de diner públic si fóssiu presidents del Govern?

M'ho demano perquè veig al Diari ARA que gràcies a l'avançament de la reforma de l'IRPF de 2016, el govern espanyol 'posarà a les butxaques dels contribuents 1.500 milions d'euros' en una mostra de generositat desbordant.

Imagino que vosaltres, amb 1.500 milions d'euros de diners públics, com a bon governants, tindríeu en compte totes les retallades que han patit els programes de dependència, sanitat i educació entre molts d'altres.

Suposo que pensaríeu en polítiques d'ajut als aturats, especialment als de llarga durada i als col.lectius amb risc d'exclusió laboral i social.

Crec que aprofitaríeu per crear les condicions que afavorissin la creació de noves empreses i l'emprenedoria que ajudessin a potenciar l'activitat econòmica i reduir l'atur.

M'agradaria pensar destinaríeu recursos a les rendes mínimes d'inserció, als jubilats amb pensions misèrrimes....

Amb 1.500 milions d'euros es podrien fer moltes coses i coses molt útils segur a si ens hi poséssim en sortiria una bona llista de coses en que invertir tots aquests diners.

És clar que també podríem, ben sopats a un bon restaurant, pujar a una carrossa ben llustrosa i tot desfilant pels carrers anar llençant bitllets de 20 euros a la gent, que ens aclamaria, ens victorejaria i potser, fins i tot, ens tornaria a votar i ens faria guanyar unes eleccions, mentre van després a fer unes canyes per gastar-se els 20 euros.

Això si, la dependència, sanitat, educació, aturats, emprenedors, els jubilats i molts d'altres, seguirien igual o pitjor que abans, tot i que potser amb 20 euros més a la butxaca sempre que tinguin la sort de pagar l'IRPF.

I així anem....