Empreses 28/11/2016

Un Impost sobre els béns improductius de les empreses

Albert Sagues
1 min

Finalment sembla que s'ha registrat al Parlament la proposició de Llei de l'Impost sobre els béns improductius de les empreses.

Ja veurem com queda el text final després de passar per l'adreçador parlamentari, però segons llegeixo s'aplicarà als bens improductius de les empreses com una manera de generar progressivitat i evitar aquella gent que mitjançant empreses aprofita per adquirir certs béens a nom de persones jurídiques.

No hem d'oblidar que aquests béns ja estan tributant en els seus propietaris ja que en formar part del valor de l'empresa, via valor de les accions o participacions ja queden subjectes a l'impost sobre el patrimoni.

No he tingut el plaer de llegir-ne el text presentat però ho faré tant bon punt pugui.

Òbviament, i sense entrar en consideracions polítiques de si cal o no un impost com aquest, és més que probable que passi a ser recorregut pel govern central com a impost inconstitucional degut a que podria duplicar el gravamen de l'impost sobre el patrimoni.

Una altra reflexió que em mereix és relativa a la gestió del propi impost.

Como s'ho farà la Generalitat per controlar el patrimoni de les empreses susceptibles de quedar sotmeses a l'impost? parlem de controlar cotxes, immobles, vaixells, aeronaus....

Disposa la Agència Tributària de Catalunya de prou informació i mitjans per a controlar aquest nou impost? com ho farà? i quan costarà?

Esperem a veure com és aquest nou impost i en parlem.

stats