Generalitats

Xavier Martinez Gil

Imbecils!

El prèstec de 100.000 milions és a favor de l’Estat espanyol, per tant, serà l’Estat espanyol (és a dir: tots nosaltres) els que estarem obligats a retornar-los juntament amb els seus interessos. Li podeu dir com volgueu però això passarà a ser deute públic i les seves despeses dèficit públic. I això només vol dir una cosa: més pujades d’impostos i més retallades en la despesa pública, inclosa retallada de funcionaris i dels salaris de treballadors públics. Tot per satisfer uns creditors que els importa un rabe els ciutandans i el que diguin els polítics de torn.

Ara, molts s’escandalitzen de pensar en la possibilitat de veure els famosos “homes de negre” aterrant a Barajas per a intervenir els comptes de l’Estat, a més d’intervenir en els comptes de les entitats financeres. Em fa gràcia que això ho assenyalin molts “lliurepensadors” catalans. Que no us enganyin: es diuen independentistes i, en realitat, no ho són, “Al loro!”.

Sí, ara molts catalenets treuen pit quan Espanya és intervinguda o quan la selecció empata amb Itàlia. No se n’adonen que la selecció espanyola està farcida de jugadors catalans mercenaris que no tenen cap escrúpol de jugar amb la selecció de la federació que nega la possibilitat de competir al seu propi país. Els espanyols coneixem molt bé les nostres debilitats des de fa molts anys. Amb ells, en realitat, no els hi fa res que anem cridant de tant en tant “independència” mentre, a la hora de la veritat, ens baixem les calces a pets quan ens posen quatre monedes d’or davant. Al final acabem votant CiU majoritàriament i pactant amb ells. Aleshores ja ens saben derrotats.

Però, ai!, els catalans, entre tant, fa molts i molts anys que estem intervinguts pels “homes de negre” espanyols. Aquests s’encarreguen de gestionar-nos els diners des de fa més de tres-cents anys. La diferència és que, mentre els espanyols ara estan fent el possible per evitar una intervenció massiva de les autoritats europees que els hi pugui minvar la seva sobirania, nosaltres no només no lluitem sinó que a sobre col•laborem de forma entusiasta amb els espanyols que ens intervenen. El partit català majoritari a Madrid vota sistemàticament a favor del Govern de l’Estat encara que no ho necessiti. Els diputats del PSC no són capaços de votar a favor de Catalunyan al Congrés dels Diputats. Això seria impensable amb els eurodiputats espanyols a Estrasburg.

A Catalunya, a sobre, tenim diversos problemes afegits. El primer, una crisi econòmica mundial. El segon, una crisi financera espanyola (i catalana!). Tercer, la dependència d’un Estat que només ens vol per exprémer els nostres recursos fiscals. I quart, una classe política corrupta que només pensa en els seus interessos (i de la seva classe empresarial amiga) a curt termini.

Així que ja podem anar enfotent-nos dels espanyols i de la seva selecció de futbol: nosatres encara estem pitjor. I a sobre els hi fem el joc. Ens ho mereixem per imbecils.