Generalitats

Xavier Martinez Gil

Barcelona Decideix

Avui, dia 10 d’abril de 2014, es compleixen tres anys de la consulta sobre la independència que varem organitzar una colla de ciutadans anònims de forma molt meritòria. I dic molt meritòria perquè no teníem pràcticament més mitjans que la il•lusió dels milers de voluntaris que ens van donar suport així com d’algunes entitats de les que coneixem com a “socitetat civil”. No només això, teníem aleshores, no ho oblidem, l’ajuntament en contra. Tot i així varem aconseguir que votessin uns 250.000 ciutadans que es van sumar als 900.000 que ho van fer a altres poblacions de Catalunya des que es va fer la primera consulta a Arenys.

Amb la dissolució de l’organització que varem crear (Barcelona Decideix) es va propiciar la continuïtat de tot aquell moviment de voluntariat en l’Assemblea Nacional de Catalunya. Però, de forma explícita, també varem acordar presentar una Iniciativa Legislativa Popular al Parlament de Catalunya per tal que es convoqués un referèndum sobre la independència a tots els ciutadans de Catalunya. D’aquesta forma, algunes (no totes) de les persones organitzadores de Barcelona Decideix varem signar la petició davant la Mesa del Parlament que la va rebutjar (amb els vots de CiU) per considerar-la inconstitucional (sense necessitat de demanar el pronunciament del Tribunal Constitucional).

Us explico tot això per a què veieu que només han passat tres anys i ja sona a antic. CiU va rebutjar una ILP per fer un referèndum sobre la independència i, en canvi, ara es trenca la cara a Madrid per a poder-lo convocar tant sí com no. Aquest canvi dels interessos dels partits polítics només respon a una cosa: la pressió de la voluntat popular. És veritablement la força de les persones, dels milers de voluntaris anònims, que, com va passar a Barcelona fa avui tres anys, van aconseguir fer possible el que semblava impossible: votar. No defalliu.