Economia i finances per a tothom

Ignacio Capsir Carbonell

Els 10 errors més comuns en les inversions

Invertir, sense importar el mecanisme o el producte, és la forma més eficient de guanyar diners. Però per fer-ho realitat i de manera reeixida és important tractar d'evitar els errors més comuns que comet la gent. Els errors en invertir no són exclusius de principiants, fins als inversors més experimentats poden cometre errors, així que no se senti frustrat o fracassat si comet alguna vegada algun d'aquests errors.

L'important és aprendre d'ells per no tornar a cometre'ls. Recordeu que sempre és recomanable comptar amb un expert al teu costat. A continuació enumerem els 10 errors més freqüents que la gent comet l'invertir.

1. Cegarse

inversions Zoom

inversions

Encegar-se per les possibles guanys d'una inversió pot fer que ens equivoquem amb el risc associat a la mateixa. Escoltara altres parlar d'uns dividends altíssims, enormes rendiments i immensos beneficis pot fer que la impaciència ens devori i ens embarquem en una inversió precipitadament sense tenir en compte els riscos que la vinculen.

Hemde fer un pas enrere durant un instant i considerar per què els pagaments són tan alts per a una inversió concreta, i després decidir si els regs d'aquestes inversions valen el que podria ser únicament una fugaç compensación.

2. Impaciencia

L'impaciència ha estat l'assassina de moltes inversions intel·ligents. No esperar que acabi una crisi o assumir que una acció ha assolit el seu màxim i vendre-la massa aviat, encara que es tracti d'una inversió coneguda i estable, podria fer holamentem.

3. Aprofitarles oportunitats

Les oportunitats bones de negocis o inversions amb altes guanys vénen moltes vegades sense anunciar-se. Si no estem atents podem deixar passar els millors negocis del món. Una mala estratègia d'inversió és tractar d'agafar la cua d'aquest negoci. Si el millor del negoci ja va passar, el millor és buscar altres opcions de inversió.

4. La bombolla

Una inversió que és una bombolla que està esclatant pot fer que molta gent perdi diners. No veure la caiguda d'una inversió determinada o sector d'inversió a temps pot deixar-nos en una situació incòmoda. Durant l'última dècada, sectors com l'immobiliari i tecnològic ens han demostrat loperilloses que poden ser les bombolles que esclaten. Quan la gent comença a dir que una inversió està recolzada o que va a fer que guanyis diners segur, és bona idea començar a preguntar-se per la fiabilitat d'aquest consell.

5. La influència de les masses

inversiones en bolsa Zoom

inversiones en bolsa

És molt senzill veure atrapat en l'emoció d'una inversió. Quan tothom diu lobona que és una inversió en particular i quants diners estan guanyant amb ella, pot ser difícil ignorar l'oportunitat i involucrar-nos en el negoci.

No obstant això, igual que amb les bombolles que esclaten, la mateixa ramat de bestiar que t'empeny a beure pot tirar-te per un penya-segat quan es tracta de prendre una decisió sobre invertir. Escoltar a les masses en lloc d'un expert pot sortir car.

6. No és personal

Prendre una decisió sobre inversions basant-nos en preferències personals o perquè estem enfadats amb les pèrdues únicament pot enfadar més perquè no hem basat la nostra decisió en informació basada en fets i pràctiques correctes d'inversió.

Quan una inversió no està sortint com voldríem, l'intel·ligent és acceptar que no és el moment i buscar opcions diferents. Enfadar-nos fins al punt de no abandonar per voler recuperar és un dels errors en invertir en el que més persones cauen.

7. Inversiones que emmalalteixen

No poder deixar de pensar en les inversions perquè s'està preocupat per perdre diners, no dormir a les nits pensant en les decisions que es van prendre per el dia, o pitjor encara emmalaltir si una inversió no marxa de la manera en què s'esperava és error comú entre els inversors. Quan una inversió té efectes negatius en la nostra vida, és hora de sortir-ne, encara que aquesta inversió sigui bona. Res és tan important com per perdre la pau o fer perdre la dels nostres cercles pròxims.

8. Tingaelpeus a terra

Tenir expectatives excessives sobre els rendiments pot donar lloc a prendre males decisions. Sovint influïts pels analistes de cert diari, bloc o el que llegim, molts ja no estem satisfets amb els nostres rendiments del cinc per cent sobre les nostres inversions. Excessives expectatives per pensar constantment en rendiments del vuit, nou o deu per cent solen conduir a prendre decisions equivocades que fa a on i quan invertirels diners.

9. Poc capital d'inversió

De vegades no és prendre la decisió correcta, sinó que quan la prenem, no invertim prou com perquè valgui la pena. Molts inversors esperen fer-se milionaris amb inversions d'alguns dòlars encara que aquestes siguin els millors negocis del món.

10. Ordenar la casa

Molts inversors cometen l'error en invertir de posar capital a opcions d'inversió abans de cancel·lar o baixar deutes. Fins i tot si una inversió concreta té un rendiment anual del 10%, si estem pagant els interessos d'una targeta de crèdit sobre un import semblant del 20%, la inversió pot no ser molt intel·ligent.

La millor estratègia d'inversió sempre serà comptar amb experts assessorant i evitant que caiguem en errors en invertir tan comuns com els que acabem d'enumerar. I quan caiguem en ells, tenir la capacitat d'acceptar-i l'habilitat de sortir-nos.