Ara Cooperatives

Olga Ruiz

El valor de promoure valors

Clara Puigventós Zoom

Clara Puigventós

Per Clara Puigventós, directora general de la cooperativa Encís.

En la societat actual, marcada pel consumisme, la globalització i la inestabilitat, la promoció dels valors esdevé una tasca essencial a l'hora de construir un món més just, solidari, equitatiu i sostenible. Des de la cooperativa Encís fa més de vint anys que treballem l'àmbit dels valors de manera integral i transversal en tots els nostres serveis: des de les escoles bressol, els joves, l'acció comunitària, la gent gran i, més específicament, amb Ergosum; la nostra proposta d'oci familiar amb valors.

El nostre projecte educatiu concedeix una gran importància als infants perquè seran els ciutadans del futur. Una educació de qualitat, integradora i plural en la infantesa és la base per a la consecució de ciutadans lliures, responsables i participatius en la vida adulta. D'acord amb això, hem volgut fer una passa més i de la mà del Club Bàsquet i Unió Manresana, entitat dels equips base del Bàsquet Manresa, hem iniciat una col•laboració en forma de patrocini per promocionar els valors en l'esport i el lleure.

Encís Basquet Manresa 2p Zoom

Encís Basquet Manresa 2p

Els valors a través de l'esport

La pràctica esportiva conté associats una sèrie de valors bàsics com l'esforç, el treball en equip, la superació o l'esportivitat, entre d'altres, que permeten el creixement personal i la formació global de l'individu. No obstant això, massa sovint s'imposen actituds i visions de l'esport molt individualistes com l'èxit personal per sobre del col•lectiu, la fama o guanyar a qualsevol preu.

Encís concep l'esport com un bon camp per a la socialització i l'educació i una bona manera d'aprendre a col•laborar. Per això, volem promoure tant valors individuals (autocontrol, autocrítica, disciplina, autoconeixement...) com socials (cooperació, respecte, honestedat...) a través d'accions orientades a fomentar l'aprenentatge en el respecte i la convivència. La primera d'elles serà un mini partit de bàsquet en cadira de rodes per sensibilitzar els infants sobre l'esport inclusiu.

Amb aquest patrocini volem donar a conèixer la tasca d'Encís de construcció de comunitat i, de manera molt específica, en l'àmbit de la promoció dels valors. L'objectiu no és únicament estampar el nostre logo en una samarreta; si no contribuir a que els infants se sentin encisats pels valors positius que comporta l'esport i que això reverteixi en les seves relacions socials.