Ara Cooperatives

Olga Ruiz

Un regal per un món millor

muntsaprat.jpg Zoom

muntsaprat.jpg

Per Muntsa Prat,responsable de consum de la cooperativa Encís

Dedicar temps als qui estimes és el millor regal que els pots fer. Per aquest motiu, la cooperativa Encís ha impulsat Ergosum; una caixa-regal que conté experiències per compartir amb els altres. Ergosum fuig de la tendència d'oci d'evasió que s'ha instaurat al mercat en aquest tipus de producte i promou un model d'oci basat en la generació d'espais de diversió i d'aprenentatge. D'aquesta manera, el lleure es concep com un espai compartit en el qual ens divertim, aprenem i creixem com a persones i com a comunitat.

Caixa Ergosum.jpg Zoom

Caixa Ergosum.jpg

La primera caixa regal d'Ergosum ha sortit al mercat aquest Nadal i es diu ‘Ergosum en família’. Aquest producte conté 25 propostes d'experiències familiars agrupades en sis temàtiques diferents: social, cultural, gastronòmica, ambiental, artística i científica; d'arreu del territori català. Les persones afortunades que rebin una caixa-regal Ergosum podran escollir quina experiència els agradaria més fer en funció de la temàtica, la ubicació i l'entitat que la proposa.

Aquest darrer punt és el segon element diferencial d'aquesta nova marca de caixes regal: totes les experiències estan desenvolupades per entitats o empreses socials del territori; fet que fa que Ergosum sigui la única caixa regal del mercat que promou una economia social. Però, què vol dir ‘economia social’ per a la cooperativa Encís? Doncs fer que els diners tinguin un sentit molt més enllà que servir com a moneda de canvi o d'enriquiment personal. Des d'Encís treballem per humanitzar l'economia i fer-la útil per a construir un món més just, més solidari i més compartit. En definitiva, per a fer un món millor.

Per tant, si ets d'aquelles persones inquietes, compromeses i vitals; si ets d'aquella gent que busca fer regals basats en uns valors immaterials com el cooperativisme, la solidaritat, la proximitat, la qualitat i el foment de l'economia social; estàs buscant Ergosum.

Ergosum contribueix al desenvolupament dels projectes socials tot generant una nova via de difusió i finançament complementari pel tercer sector. I ho fa des d'una perspectiva no assistencialista, en la qual el consumidor paga per rebre a canvi un producte de consum ―un regal― basat en un intangible ―una experiència― de qualitat, original i única; però que al mateix temps contribueix a causes socials que tenen un retorn directe a la comunitat. Un regal que ajuda fer un món millor. Si vols posar el teu gra de sorra per fer un món millor; aquest Nadal regala Ergosum.

Encís és una cooperativa integrant de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. Contacteu-nos si desitgeu contribuir amb la vostra reflexió a aquest blog.