Ara Cooperatives

Olga Ruiz

La innovació ara és coop

blai Zoom

blai

Per Blai Garcia Serra, gerent del grup cooperatiu Uni.co

Em considero una persona afortunada:

Enamorat de la meva feina, de la meva família, del meu país, de la seva gent i del Moviment Cooperatiu. Estem vivint moments apassionants de la història de Catalunya gràcies a l'inconformisme de la societat civil catalana.

Una altra de les meves passions és la innovació. He tingut la sort d'assistir a unes sessions de "Colaborative Innovation" d'Alfons Cornella dins del programa Ara Coop.

L'excel·lent contingut de les seves presentacions venia acompanyat d'exemples d'innovació col·laborativa. La innovació entesa en sentit ampli va més enllà de la tecnologia: es tracta d'oferir productes i/o serveis diferents aportant un valor que abans no existia. A tall d'exemple s'hi explicaven experiències d'empreses tant conegudes com Coca-Cola, LG, Prada, Starbucks, Danone, Illy,Heinz, Ford, Reebok o Circ du Soleil.Aquestes empreses posen en comú el seu coneixement per oferir un producte o servei diferent: plàstics fets de tomàquet, cadires fetes d'ampolles de refresc, refrescos de cafè, mòbils de disseny i marca, ...

Una altra de les meves "sorts" és la d'estar al Món Cooperatiu i fer això mateix. Ho estem fent a GIRcoop . Empreses tant diferents i expertes com Arç, Addere, Sepra i UniCo, totes elles membres de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya,s'han unit per oferir un servei innovador i diferenciat. Un concepte inexistent que aporta valor a la societat.

GIRcoop és l'acrònim de Gestió Integral del Risc. Gràcies a l'experiència de les quatre cooperatives som capaços d'oferir als nostres clients una visió integral dels riscos d'una organització, dels riscos derivats de les instal·lacions, l'activitat, les persones i les seves actuacions. Som capaços, gràcies al treball conjunt, d'oferir la gestió dels riscos organitzacionals en una època de tanta incertesa. Confiança, generositat, expertesa, visió de conjunt i perseverança són els valors de grup que ens permeten confiar en el nostre futur i considerar-nos afortunats.

No som una experiència estranya en el món cooperatiu. Jo faré el possible per a que en la propera presentació de "Colaborative Innovation" aparegui el cas de GIRcoop, i us encoratjo a explicar també el vostre cas d'èxit: èxit "punt COOP".