Ara Cooperatives

Olga Ruiz

Una bona recepta

Foto ana artazcotz.jpg Zoom

Foto ana artazcotz.jpg

Per Ana Artazcoz, sòcia de la cooperativa Moltacte

La passió, alegria i il·lusió són els tres ingredients essencials per a l'elaboració d'una bona recepta. Han de ser de primera qualitat, naturals, sense colorants ni conservants. S'han d'usar sense por al fet que s'esgotin perquè no són béns escassos.

Façana botiga 1.jpg Zoom

Façana botiga 1.jpg

Quan vam crear la cooperativa Moltacte, ara fa quatre anys, ens fonamentavem en aquests tres ingredients. El nostre únic capital era la il·lusió que les tres persones que ens uníem en aquesta aventura, varem posar a l'hora de fer un nou model d'empresa. El nostre somni era que tots milloréssim la nostra qualitat de vida. Un espai on créixer com a professionals i com a persones, un lloc on es valori a cadascun per les seves capacitats i no per les seves limitacions, una oportunitat de fer les coses de manera diferent.

Moltacte neix per donar un context laboral digne i visible a les persones amb Trastorn Mental Sever. El mecanisme per aconseguir-ho havia de ser una empresa rendible que els oferís una possibilitat de desenvolupament laboral i personal. Així va ser com van néixer les botigues outlet multimarca de Moltacte.

Les tres botigues reuneixen en un mateix espai roba de grans marques del sector tèxtil espanyol. El plantejament ha estat qualificat de nou i innovador. Marques que normalment no coexisteixen en un outlet se senten còmodes sota el paraigua de Moltacte. A més, se senten còmodes amb que els dependents que cuiden, col·loquen i ofereixen els seus productes als clients tinguin algun tipus de trastorn mental.

Que aquestes botigues operin avui a Manresa i a Sant Boi de Llobregat és possible gràcies a la voluntat de marques com a Escorpion, Yerse, Naulover, Messcalino, Torradas, Diktons o Anna Mora; als clients que tornen a les botigues i, sobretot, a l'equip humà d'empleats amb i sense trastorn mental que treballen cada dia en Moltacte.

El secret és ser capaços de desfer-nos del nostre propi ego personal, per passar a mirar la realitat com un ben comú a tots. Cadascun de nosaltres som peces fonamentals d'aquest puzle, i tan important és el que escombra la botiga cada dia perquè estigui neta com el que pren la decisió estratègica sobre el pas següent a donar.

Per conèixer Moltacte en 3 minuts, mireu-vos aquest video.