Ara Cooperatives

Olga Ruiz

Trèvol: Les cooperatives fan un món millor perquè...

L’Any Internacional de les Cooperativesdeclarat per l'ONU aquest 2012 ésuna excel.lent ocasió per conèixer, de primera mà, de quina manera les cooperatives construeixen un món millor. Els i les cooperativistes ens fan arribar els seus testimonis.

Per Eduard Sabadell, soci de la cooperativa de treball Trèvol, Sccl.

Asamble 301108.jpg Zoom

Asamble 301108.jpg

Les cooperatives construeixen un món millor perquè...

"A nosaltres el que més ens agrada de les cooperatives es la participació de tothom per igual, si tu treballes, també pots decidir com treballar. I aquest poder de decisió és el més important.

Entre nosaltres intentem cuidar-nos tan com ens és possible i intentem que quan parlem de la importància del factor humà no quedi només en paraules. Busquem jornades flexibles i creiem en la conciliació familiar com un factor molt important.

L’origen de Trèvol és la missatgeria. No obstant, va arribar un moment en el qual els treballadors es van començar a plantejar anar més enllà i van iniciar un debat intern entorn l’ecologia. En aquell moment es comencen a oferir una sèrie de serveis en bicicleta i aconseguim ressò mediàtic. Erem la primera empresa de missatgeria de l’Estat espanyol que realitzava els serveis en bici.

La branca de l’econeteja sorgeix a partir d’una altra cooperativa que es deia Poliserveis. Finalment, el transport de productes a entitats socials neixen de clients que proposen la distribució d’aquest tipus de productes.

Portem la innovació més incorporada que una empresa tradicional i en aquests temps de crisi és molt important".

Si teniu un textque expliqui de quina manera les cooperatives ajuden a construir un món millor, escriviu-nos a olga[ARROBA]cooperativestreball.coop i el publicarem.