Ara Cooperatives

Olga Ruiz

Regalar cireres a Gedi és tradició

Per C

carles_ara Zoom

carles_ara

arles Jódar, responsable de comunicació a la cooperativa de treball federada Gedi.

Amb la primavera avançada la cooperativa mailto:www.gedi.org ha començat una de les seves tradicions més arrelades, el repartiment de cireres, autòctones del Baix Llobregat, entre els seus clients, socis, treballadors, proveïdors i amics. Des de fa dues dècades és tradició a Gedi regalar mailto:www.mengembaix.coop per la primavera.

cireres gedi Zoom

cireres gedi

Igual que moltes empreses tenen el costum de fer regals per Nadal, a Gedi el regal es fa per primavera. "El regal nadalenc acostuma a ser un regal per a una persona. Les cireres són per compartir", explica des del consell rector de la cooperativa Xavier Gallofré. Les caixetes de cireres ve de gust "compartir-les, si se les menja només una sola persona agafaria un mal de panxa", explica Gallofre. El regal de la cirera es converteix en una extraordinària metàfora de la filosofia d'empresa on cooperar i compartir estan en l'ADN corporatiu de Gedi.

1/2 tona de cireres

En un sol dia Gedi reparteix mitja tona de cireres de Sant Climent del Llobregat. El dia de repartiment, que enguany és el dimecres dia 3 de juny, es converteix en una jornada d'alegria: "és fantàstic arribar als centres amb la caixeta de cireres i veure els somriure i el to festiu que agafa la jornada laboral a partir d'aquell moment o l'alegria amb que la reben clients i proveïdors", explica Idoia Oca, gerent de Gedi. Les caixes de cireres van acompanyades d'un poema que escriuen alguns treballadors i que relata la situació social i econòmica del moment al país o reflecteix l'estat actual de l'empresa. Aquest poema no és un secret que no es coneix fins que no es reben les cireres. Enguany va acompanyat del hastag #cireresgedi per promoure'l a través del twitter @Gedi_sccl i el mailto:https://www.facebook.com/gedi.coop%3Fref=hl de l'empresa.

Gedi, cooperativa d'iniciativa social

Gedi, Gestió i Disseny, és una cooperativa d'iniciativa social que es va crear l'any 1990 i des dels seus inicis a treballat amb una òptica de fer créixer tots els seus projectes de forma cooperativa i de vinculació amb diferents xarxes professionals. La cooperativa és membre de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i participa al seu Consell Rector. Actualment Gedi treballa en àmbits com l'educació, la salut i els serveis socials i ho fa amb totes les franges d'edat.

Treballa en l'acollida de menors tutelats per l'administració pública (Sant Fost i Can Miralpeix a Montcada i Reixac); en l'àmbit de l'educació infantil gestionant llars d'infants a Sabadell. També ho fa amb joves que presenten dificultas d'aprenentatge a la UEC de Manresa, en dinamització juvenil en barris de Mataró i en inserció sociolaboral de persones en situació de risc, al Maresme.

Des de fa un temps la cooperativa Gedi ha iniciat la seva participació en projectes molts emergents i innovadors a través de la teràpia familiar i de salut mental. També forma part del programa Rems que treballa l'estimulació cognitiva amb persones de la tercera edat, als espais socials de la fundació Catalunya la Pedrera.

La mediació comunitària és un altre dels serveis que s'estan impulsant des de la cooperativa tot fent incidència especial en comunitats de veïns on es presenten conflictes.