Ara Cooperatives

Olga Ruiz

Inoxcrom, reconvertir-se en cooperativa

Per Olga Ruiz, Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya

Fa pocs dies es va fer públic queel jutge ha desestimat la proposta de la cooperativa Inoxgrup, composada per part dels antics treballadors d'Inoxcrom, per quedar-se amb l'empresa de bolígrafs de Barcelona.

Malgrat que la transformació en cooperativad'Inoxcom no hagi prosperat, les reconversions, impulsadesforma majoritària pels treballadors d'empreses en fallida, va ser moneda corrent els anys 80.En plena crisi, els casos actuals han reapareguten tot tipus de sectors i, a la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya , coneixem nombroses experiènciesreeixides.

Un dels casos més singularsés el de la cooperativa Mec 2010 a Sabadell, un taller mecànic gestionat per 14 socis que, davant del tancament anunciat de l'empresa, van optar per cooperativitzar-se per salvar els seus llocs de treball i el servei ofert. Avui són un exemple viu de supervivència, tenacitat i treball col.lectiu. Fa uns mesos, els vaig entrevistar a l'espai Veus Compartides del programa TotsxTots deCom Ràdio.

Aquí el teniu:

A la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya donem suport a la creació de cooperatives iacompanyem el procés detransformació d'empreses i estructures associatives.