Ara Cooperatives

Olga Ruiz

Existeixen diners però no projectes?

Per Olga Ruiz, Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya

mx_475 Zoom

mx_475

Serà cert? Serà que existeixen diners i finançament disponible però no projectes empresarials per finançar? I, si és cert que hi ha inversors disposats a posar diners, com és que aquests no arriben a qui ho necessita?

Existeixen diversos perfils d'inversors que poden ser més o menys receptius als projectes empresarials segons el moment de l'empresa, el seu tamany, el sector o la procedència dels fons. Resulta evident que cal posar en contacte cada empresa amb el perfil inversor que més es pot ajustar a les seves necessitats, que més receptivitat tindrà per entendre la proposta de cada projecte empresarial es trobi en la fase que es trobi, ja sigui de creació, creixement o consolidació.

Al llarg de la seva història, el món cooperatiu s'ha dotat d'iniciatives diverses de finançament propi. La xarxa Financoop agrupa catorze entitats públiques i privades compromeses amb la promoció de l'accés al capital per a les empreses de l'economia social. Coordinada per la Fundació Seira, que articula la resposta a les necessitats financeres de les cooperatives de treball federades, la xarxa Financoop està preparant la tercera edició de la jornada Financoop. Ideada amb un innovador format i renovats objectius, resumits en el lema “Obrint les portes al Finançament”, la jornada Financoop busca aquest 2015, justament, que els diners arribin als projectes cooperatius que els necessiten.

Prevista pel mes de maig, la jornada Financoop consitirà en una ronda de finançament on les entitats membres de la xarxa podran accedir a les propostes i projectes de les cooperatives per créixer o consolidar-se. Concretament serà l'oportunitat per a les empreses de l'economia social d'accedir a nou capital per part d'inversors, que posaran els seus recursos a disposició de les empreses cooperatives.

Composada per Coop 57, Fets, Fiare, Gicoop, Acció Solidària contra l’Atur, Oinarri, Cajamar, Fundació Caixa d’Enginyers, Laboral Kutxa, Avalis, Institut Català de Finances, el Departament d'Empresa i Ocupació i la Fundació Seira, la diversitat dels integrants de la xarxa Financoop facilitarà que es cobreixi un ampli ventall de necessitats per part de les cooperatives, ja siguin d'inversió, circulant o capitalització.

Qualsevol cooperativa pot presentar els seus projectes a Financoop amb l'objectiu d'obtenir suport per superar obstacles que comprometen el seu desenvolupament. Cal fer la inscripció abans del 27 de març de 2015 a través d'un formularionline.

En les seves edicions anteriors, les jornades de la xarxa Financoop es van enfocar en la millora de la cultura financera de les empreses cooperatives i en donar a conèixer els productes financers específics per a empreses cooperatives.