Ara Cooperatives

Olga Ruiz

Acord per seguir potenciant l’economia del Bages

carles_ara Zoom

carles_ara

Carles Jódar, des de la cooperativa Gedi.

Potenciar l'economia del Bages a través de consum de productes autòctons i amb la idea de col·laborar entre empreses locals per poder afavorir l'economia del territori. Aquest objectiu i concepte de base és el que es troba en l'acord al que han arribat l'empresa tèxtil ubicada a Navarcles, Cotó Roig i la cooperativa federada Frescoop, que gestiona els projectes MengemBages i Mengem de l’hort.

La primera de les fases de l'acord entre les dues empreses serà oferir productes, paneres i regals de Nadal amb materials elaborats a la comarca i, d'aquesta manera, “incidir en la necessitat de consumir local per potenciar la nostra economia immediata”, asseguren Àngels Perramon i Rosa Escalé, impulsores del projecte Cotó Roig.

Per la seva banda la gerent de Frescoop i coordinadora del projecte mengemBages, Alba Rojas, afirma que “col·laborar entre empreses de la comarca, cadascuna amb els seus objectius, però sumant esforços, ens fa més forts en una comarca que hem detectat que és activa i amb molt potencial”.

IMG_3682 Zoom

IMG_3682

Nova secció tèxtil al web de mengemBages

Després del període nadalenc, la plataforma digital mengemBages i mengemBaix, que fins ara es dedica exclusivament a l'alimentació de la comarca, estrenarà la secció de producte tèxtil local amb les propostes de Cotó Roig,

Cotó Roig és una empresa que es va implantar a Navarcles i dedica els seus esforços a produir roba de cotó de la que en coneix tota la traçabilitat, des de la recol·lecció que es fa de cotó a Andalusia –l'únic lloc on encara es produeix cotó a l’Estat, juntament amb Múrcia- fins a l'elaboració final de la peça de roba.

Per la seva banda Frescoop, a través de mengemBages, ha agrupat a un bon nombre de productors alimentaris locals per poder comercialitzar els seus productes, a més de produir la seva pròpia horta gràcies a la marca Mengem de l’hort, i poder-la presentar cuinada al restaurant l’Om del carrer Alfons XII de Manresa.

Els primers productes que es podran adquirir juntament amb els lots de Nadal de mengemBages són una bossa de berenar, una de compra, un davantal o un drap de cuina.