Barcelona Treball

Barcelona Activa

De quin color és el teu currículum?

imatge_1 Zoom

imatge_1

Quan presentem el nostre currículum a una oferta, és important que transmetem tot el nostre potencial i la nostra adequació al lloc de treball. Tot i això, en ocasions encara que el nostre perfil professional s’adeqüi a una oferta de treball, el nostre currículum no transmet correctament la imatge que volem projectar i el missatge no arriba al seleccionador.

No sempre la dificultat per transmetre el nostre perfil està causada per un contingut poc definit en el currículum, a vegades és el format que escollim el que distreu al seleccionador i fa que la informació no li arribi de forma adequada. Escollir una mala combinació de colors per destacar alguns aspectes del currículum pot ser un dels errors més habituals en treballar el format del currículum, però no l’únic.

Si no estàs segur/a de si el format que has triat per al teu cv és el millor, et donem unes idees que et poden ajudar per fer més atractiu el teu cv:

 • En primer lloc, tingues cura de la combinació dels colors: no en facis una barreja excessiva ni n’utilitzis de massa forts o agressius, són més recomanables els tons pastel. Sempre que sigui possible, utilitza colors que s’associïn a la teva professió (per exemple el verd en persones que treballen en el camp del medi ambient).
 • És recomanable ressaltar algun aspecte en negreta, cursiva, o utilitzar majúscules, però no incorporis totes aquestes eines alhora, pot ser excessiu i dificultar la lectura. Utilitza els elements per ressaltar de forma homogènia en el currículum. Per exemple, si fas ús de la majúscula per destacar una empresa en la que has treballat, utilitza la majúscula per a totes les empreses. Això facilita la organització interior de la informació que està llegint l’entrevistador.
 • No és necessari que la foto estigui emmarcada en excés. No abusis dels requadres o marcs de colors, i decanta’t per formats més lleugers.
 • Vigila els marges del document: a vegades volem encabir-ho tot en una plana i estrenyem massa els marges. Per la mateixa raó, no és recomanable utilitzar una mida de lletra molt petita per tal que tot càpiga en una pàgina. Això pot dificultar la lectura al seleccionador, predisposant-lo negativament des de bon inici.
 • Si tenim una targeta personal per networking, aprofita el disseny i incorpora’l al currículum en l’encapçalament.
 • Utilitza vinyetes per ressaltar i organitzar la informació, facilitant d’aquesta manera la lectura.
 • No canviïs de format i mida de lletra dins del currículum (excepte si vols augmentar una mica la lletra en els títols). Un canvi continuat de lletra pot distreure la persona del que està llegint. Igualment, vigila amb les tabulacions i marges, que siguin estables dins del document.
 • Has d’intentar doncs, captar l’atenció del seleccionador des del primer instant i alhora facilitar-li la lectura, de tal manera que pugui assimilar fàcilment la informació. En aquesta combinació entre atreure l’atenció i facilitar la lectura, la imatge del nostre currículum és molt important.

  Per aprofundir en aquest tema pots participar en les activitats carta i currículum i també consultar la informació del web Barcelona Treball.

  Publicat per: Àngela Guillen, Equip Tècnic de Barcelona Activa