Barcelona Treball

Barcelona Activa

Com preparar l'assistència a una Fira de Selecció?

Les fires de selecció, també conegudes com a fires de “recruitment”, són una eina cada vegada més utilitzada per part d’universitats, escoles professionals i altres entitats de referència per a posar en contacte persones candidates amb empreses. Aquests esdeveniments s’organitzen normalment en format d’exposició, on la persona que hi assisteix pot donar-se a conèixer a empreses del sector, i on aquestes poden valorar en un espai breu de temps, la idoneïtat de les candidatures que reben.

Aquestes fires, per tant, demanen una actitud proactivadels professionals i una bona preparació prèvia a l’esdeveniment, ja que permeten entrar en contacte amb una part de l’oferta oculta del seu sector.

Així doncs, si estàs pensant en assistir a un d’aquests fòrums, et donem una sèrie de consells a tenir en compte.

  • Organitza’t una estratègia. Avalua quines de les empreses participants poden ser-te més interessants per a entrar-hi en contacte, informa-te’n i prepara un cv i una carta de presentació personalitzats per a cada una d’elles.
  • Prepara una presentació breu, atractiva i remarcant el teu valor afegit per al moment de l’entrevista.
  • Vesteix conforme a la teva professió. El teu vestuari no ha de ser ni excessivament formal ni excessivament quotidià. Demostra que coneixes els rols d'indumentària del teu sector.
  • Activa el networking. La informació de contacte de les persones que t’entrevisten et pot ser molt útil per a fer un seguiment de la teva candidatura i mantenir el contacte amb l’empresa. El procés de selecció no sempre finalitza a la fira.
  • Prepara documentació (certificats de nivell d’idiomes, carnets professionals....) que puguin ser d’interès per a l’empresa, per si cal lliurar-los durant l’entrevista.
  • Mantingues una actitud professional en tot moment, també en els períodes entre les entrevistes i en les esperes. En aquests moments, la comunicació no verbal i la imatge són clau. Les fires són un procés de selecció des del principi fins al final.
  • Comunica les teves competències i els teus punts forts i transmet-los amb claredat. Cal que els seleccionadors percebin quin és el teu diferencial respecte als altres candidats.
  • Amb una bona preparació i una estratègia clara, les fires de selecció són un bon canal per entrar en contacte directe amb les empreses del teu sector, fer-t’hi present i accedir a noves oportunitats laborals.

    Publicat per: Mireia Puig,Equip Tècnic de Barcelona Activa.