Empreses 23/11/2015

Organitzar-te és possible: 8 app que t'ho posen fàcil

3 min

A vegades tens la sensació que no pots arribar a fer-ho tot? Un dels factors clau a l’hora d'encarar elprocés de recerca de feina és una bona planificació. Aquesta és una competència molt valorada en el mercat de treball i que et pot interessar desenvolupar.

Les noves tecnologies ens faciliten eines per ser més efectiu en el dia a dia. Etsuggerim algunesaplicacionsque et poden ser molt útils.

Els calendaris. Per tenir una visualització ràpida de les nostres cites, entrevistes, activitats personals i professionals

  • Google calendar. Completa app que et permet enviar tasques i anotacions des de qualsevol app de Google al teu calendari i sincronitzar-ho amb el teu telèfon (per exemple, si comprem unes entrades de cinema per demà al vespre via Gmail, ens apareixerà aquesta cita automàticament al calendari). Pots crear esdeveniments de forma ràpida, amb suggeriments intel·ligents de noms d'esdeveniments, llocs i persones. Ofereix diferents maneres de consultar el calendari: pots veure un sol dia o diversos dies simultàniament. Es pot complementaramb altres aplicacions comTouch calendar, que et permet alternar vistes i planificar a més llarg termini.
  • beOrganized Calendar and Tasks. Aplicació molt interessant per organitzar les teves tasques de formaeficient. Pots agregar tasques i esdeveniments amb comandaments de veu, organitzant-los per dies o llistes de forma ràpida. També permet guardar les activitats realitzades i reorganitzar la teva informació. Aquesta app no és gratuïta.

Per no oblidar res important: els Recordatoris.

  • Begin. És una aplicació amb un disseny molt senzill, que et permet rebre recordatoris de totes les tasques a realitzar en el dia d'avui. L'aplicació vol facilitar que es postposin les activitats que no es poden fer avui per a un altre moment, però sense que les oblidem. També facilita poder moureels recordatoris en funció de com es desenvolupi eldia, perquè replanifiquis fàcilment sense desatendre cap tasca. És gratuïta, però només està disponible per iOS.
  • LifeReminder. Permet crear un recordatori per cada tasca i/o activitat que es realitza periòdicament. Pots crear recordatoris per: trucades, enviament de missatges, una data important a recordar, etc.

Per organitzar llistes de els ectivitats i tasques que realitzes periòdicament: Llistes To-Do

  • Wunderlist. Plataforma amb un gestor de llistes per establir dates de lliurament i recordatoris, i assigna tasques. Aquesta plataforma permet compartir llistes entre vàries persones, de tal manera que el recordatori de la tasca a realitzar sigui visible per a tots els membres d'un grup.
  • Any.do És un gestor de tasques amb l'hora, la data i la ubicació dels recordatoris. També permet compartir una tasca entre diferents persones, desglossar un projecte en subtasques i assignar-les i adjuntar documents, entre moltes altres funcions.

Per millorar la Gestió del Temps, guanyar hores al dia i controlar els "lladres de temps"

  • RescueTime. Aplicació que t’ajuda a analitzarels teus hàbits diaris relacionats amb l’ús de les TIC, perquè puguis concentrar-te i ser més productiu. Et dóna informes detallats sobreen què inverteixes el teu temps quan treballes amb l'ordinador i dispositius mòbils: pots saber quanttemps has passat al correu electrònic, treballant amb un document o visualitzant vídeos a youtube, per exemple. Permet bloquejar llocs web de distracció i té la possibilitat d’establir alertes per fer-te saber quan has passat més de temps del previst en una activitat.
  • ATracker. Permet realitzar un registreàgil sobre enquè estem invertint el nostre temps perquè al final del dia puguem veure si ho hem aprofitat en el que volíem. Podem registrar les nostres tasques en temps real o bé entrar-les manualment si les hem fet en el passat, i l'aplicació ens realitzarà una anàlisi diària sobre les activitats que hem realitzat i el temps dedicat a cada una d'elles.

Si vols millorar la teva organització més enllà de l'ús de app per organitzar-te, consulta les activitats de l'Escola de Competències, on trobaràs una línia d'activitats dirigida exclusivament al desenvolupament d'aquesta competència.

Publicat per: Àngela Guillen, Equip Tècnic de Barcelona Activa

stats