Barcelona Treball

Barcelona Activa

Una imatge val més que 1000 paraules!

e54abe153aa48a81c776a60104513f3e Zoom

e54abe153aa48a81c776a60104513f3e

Un cop hem redactat el nostre currículum el següent pas és incloure la foto. Pot semblar un punt sense massa importància ja que en aquest document hem destacat la nostra trajectòria, el nostre objectiu professional, la experiència, etc. Inclús podríem decidir no ficar cap foto però, en la societat de la informació i els mitjans visuals, aquesta opció pot interpretar-se com que amaguem alguna cosa. Al menys al nostre país, ja que en altres aquest tema està resolt: perevitar ladiscriminació per qüestions d’ imatge no s'inclou fotografia als documents per aplicar per un lloc de treball.

De totes formes no es tracta de ser més o menys fotogènics, si no que la nostre fotografia ha de transmetre la imatge que volem donar, i també forma part del nostre missatge professional; pot dir en certa manera com som. De fet pot ser una qüestió imprescindible segons el nostre perfil professional. Per exemple,si cerquem feina de fotògraf/a, una fotografia amb una bona perspectiva pot obrir-nos o tancar-nos portes. Està clar que per a professionals d’ àrees més aviat artístiques la foto té un pes específic considerable.

Es tracta de tenir una imatge professional que generi confiança i empatia. Alguns consells pràctics a tenir en compte per incloure la foto en el nostre C.V.:

 • Utilitza una foto actual i real. La persona que es presenta a l’ entrevista ha de ser la mateixa que la de la foto: per tant no és convenient que tiris de fotos antigues o amb un look en el que no se’t reconegui.
 • En el mateix sentit fixa’t que se’t vegi bé la cara. De vegades per ser originals agafem una foto de mig costat que està bé si ja ens han vist abans però en la que potser no es veu del tot bé la nostra cara. Les fotografies de cos sencer només s’han de fer servir per aquelles ocupacions ens les que es valori (com és en el cas de Tripulant de Cabina de Passatgers).
 • No et passis amb la mida ni et quedis curt. La teva foto forma part del teu currículum i ha d’encaixar amb el disseny del teu document. Per regla general la ubicació de la foto és a la dreta del foli, però segons com organitzem els elements del nostre C.V. o el disseny del mateix, aquesta posició pot canviar.
 • Somriu perquè sempre transmetràs millors vibracions a la persona que et veu per primer cop, ni que sigui un somriure que s’endevini. El cas és que el teu rostre no es vegi tens, intentant en la mida del possible un somriure natural; és més agradable.
 • Assegura’t que el fons de la teva foto sigui homogeni: una paret de color, vegetació…són algunes idees per a que la foto no distregui de lo important: tu i la teva presentació.
 • No utilitzis un vestuari o complements massa cridaners o de tendència que poden anar en contra dels gustos d’altres persones. Alerta amb els pírcings i els tatuatges. Sempre encertaràs amb el teu estil més neutre, que igualment reflectirà la teva personalitat.
 • Si vols que t’identifiquen fàcilment utilitza la mateixa foto que a les xarxes professionals: és una regla segura per a que et reconeguin instantàneament.
 • Revisa la qualitat de la foto (si és necessari fes vàries i selecciona la més idònia) sempre abans d’enviar el CV, i sobretot si l’ has escanejat.
 • Bé, ja estàs preparat per aconseguir el teu objectiu! I el que és més important: la foto que poses en el teu currículum t’ha d’agradar.

  Publicat per:Angela Guillen, Equip Tècnic de Barcelona Activa.