Barcelona Treball

Barcelona Activa

Una feina per aquest estiu!

help wnted Zoom

help wnted

Estàs pensant en cercar feina aquest estiu? Aquesta època de l’any pot representar una oportunitat per accedir al mercat laboral. L’any passat la contractació en aquest període va presentar un augment del 15% (segons dades de la consultora Adecco). És cert, que les ofertes de feina “típiques” d’estiu, són temporals, però pot significar una ocasió per donar-te a conèixer i millorar les teves competències professionals.

Si aprofites l’estiu per cercar feina en sectors en els que no ho fas durant la resta de l’any, és interessant conèixer com planificar-te la teva recerca i per on començar. Et donem alguns consells pràctics a tenir en compte per optimitzar els teus recursos:

 • Si estàs cercant feina en altre sector, diferent al que ho fas habitualment, necessites elaborar un currículum clar, concís, amb les paraules clau i la informació concreta per adaptar-lo a l’oferta. L’objectiu és aconseguir l’entrevista. Adapta’l al nou sector en el que et mouràs i escull només la informació que pugui ser interessant en aquest nou àmbit
 • Elabora una carta de presentació on puguis detallar les teves competències, habilitats i el teu interès i motivació pel lloc de feina o l’empresa a la qual t’adreces. Si no és el sector on cerques feina principalment, pots explicar què et motiva a treballar-hi i perquè has seleccionat aquesta empresa en concret.
 • Utilitza una agenda personal per detallar lesactivitats que fas i els resultats ( on envies el cv i quan…) i tenir un control i organització en la teva recerca. Això et permetrà fer un bon seguiment de les teves candidatures. A l’estiu el procés de recerca de feina sol ser força intensiu i et pots trobar responent a varies ofertes alhora, l’organització és un factor clau.
 • Amplia els recursos per tenir més informació del sector on ara cerques feina: consultories especialitzades, pàgines web específiques del sector, fes autocandidatura en les pàgines web corporatives de les empreses que t’interessen.
 • Els metacercadors poden ser molt útils si cerques feina en varis sectors alhora: et permetran parametritzar moltes ofertes i estar al dia del que es mou en diferent sectors.
 • Amplia el teu networking als sectors on vols cercar feina a l’estiu: la teva xarxa de contactes més directa ha de saber que a l’estiu estàs cercant una feina diferent de la resta de l’any. Han de tenir clar què cerques (atenció al client, caixer/a...), les teves condicions (disponibilitat geogràfica, etc.) i què pots aportar (idiomes, disponibilitat horària...)
 • Adapta’t a la dinàmica de cada sector ja que poden utilitzar canals de selecció diferents. Un sector es pot moure més per autocandidatura presencial mentre que un altre pot reclutar principalment via ETT, per exemple. Esbrina com recluta el sector en el que et vols incorporar i mira d’adaptar-t’hi.
 • Es tracta doncs, de planificar una estratègia per aquest objectiu d’aconseguir una feina en altre sector que no és el teu habitual; encara que sigui temporal et pot obrir d’altres oportunitats.

  Si vols veure més recursos per planificar la teva recerca, et pots inscriu-re’t a l’activitat “Treballar a l’estiu” de Barcelona Treball.

   

  Publicat per: Àngela Guillen, Equip Tècnic de Barcelona Activa