Emprenem 23/09/2015

Saps definir objectius per la teva recerca de feina?

2 min

La recerca de feina és un procés que requereix de planificació i definició d’objectius,dos aspectesque poden ajudar-te a millorar la teva recerca. Per tenir èxit, has de definir molt bé de què cerques feina, saber què vols aconseguir i valorar l’assoliment dels teus objectius.

Saps definir objectius per planificar-te la recerca de feina? A vegades et costa saber si els assoleixes? Per a una bona definició d’objectius pots utilitzar el mètode S.M.A.R.T. Aquestes sigles venen de l’anglès:

  • Specific (específic)
  • Measurable (mesurable)
  • Attainable (assolible)
  • Relevant (realista)
  • Time bound (temporalitzat).

Com pots posar aquest mètode en pràctica? ESPECÍFIC. Quan respon a aquestes 2 preguntes: "Què vols aconseguir? I per què?"

Detallar exactament què vols aconseguir, concretar el perfil professional del qual estàs cercant feina, concretar el sector o l’àmbit professional, tipologia d’empreses on vols desenvolupar una carrera. Com més específic sigui el teu objectiu, més fàcil serà planificar-te: Per ex. Comptable en una empresa multinacional que em permeti progressar i desenvolupar la meva trajectòria professional.

MESURABLE. Quan respon a la pregunta: "Quan sé que ho he assolit?"

Has de mesurar el teu progrés i també desglossar l’objectiu en una sèrie de passos. Si vull treballaren una empresa multinacional, per exemple,un objectiu mesurable seria millorar el meu nivell d’anglès i obtenir el First Certificate

ASSOLIBLE. Quan respon a la pregunta: "Com aconseguiré el meu objectiu?"

Això implica definir unes accions específiques per fer-ho i detallar un pla d’acció per executar totes les teves accions: si vull millorar el meu nivell d’anglès he de gestionar totes les opcions i recursos (formació on-line, presencial, classes de conversa, formació l’estranger, etc.) i informar-me de les dates d’inici, horaris, convocatòries, centres i entitats, etc.

REALISTA. Un objectiu realista és aquell que es pot assolir.

Un objectiu realista t’ajudarà a mantenir la teva motivació. Es tracta de plantejar-te un objectiu que sigui important per a tu i que no sigui irreal: Evidentment, fent classes d'anglès durant un any puc obtenir elFirst Certificate, però dificilment seré bilingüe.

TEMPORALITZAT. Quant temps necessito per aconseguir-ho?

És molt important pautar el nostre objectiu en el temps, tot el que a priori no té una data serà més difícil de dur a terme. Per ex. si estàs fent autocandidatura a empreses per treballar com comptable doncs una idea seria concretar un nombre de cv que enviaràs a la setmana. Posar data a les teves activitats i utilitzar una agenda et permetrà revisar el teu avanç.

Per ser més efectiu en la teva recerca de feina és aconsellable concretar els teus objectius per escrit, així és més fàcil fer un seguiment del que fas i també et permet fer els canvis que consideris necessaris. Pots utilitzar qualsevol eina com calendari, full d’excel, aplicacions del mòbil, etc. que et permeti una visualització ràpida del que fas i el que tens pendent.

Publicat per: Àngela Guillen, Equip Tècnic de Barcelona Activa

stats