Empreses 23/05/2012

10 Claus per a millorar el teu Linkedin

2 min

Has sentit parlar de la recerca de feina 2.0? De les xarxes socials professionals com Linkedin ? Tens ja creat el teu perfil però no saps com treure'n el màxim profit? Linkedinés la xarxa social professional amb major nombre d'usuaris registrats (més de 135 milions) i una de les més actives que existeix en quant a serveis i utilitats per a la recerca de feina. A continuació,t’oferim 10 consells de com gestionar-ho, que t’ajudaran en el teu personal branding ifaran que puguisdiferenciar-te d’altres candidats a l’hora de trobar oportunitats professionals: 1. Intenta completar al 100% el teu perfil, incloent sempre la foto.

2. Fes atractiu el Titular professional (etiqueta sota el nostre nom). És la nostra definició com a professionals, el nostre tret diferencial i la primera informació que veuen sobre nosaltres. “No m’expliquis qui ets, sinó què pots fer per mi”.

3. Si estàs a l’atur, no cal indicar-ho en el Titular professional. Estar a l’atur no ens està definint com a professionals sinó que simplement mostra una situació conjuntural.

4. Personalitza la teva URL del perfil públic. La que surt per defecte és massa llarga i amb molta informació; pots editar-la i personalitzar-la amb el teu nom.

5. Estructura molt bé la informació del teu Extracte. És un espai per a fer un resum de la teva carrera professional i ho pots aprofitar per a destacar aspectes com: assoliments, projectes desenvolupats i competències adquirides.

6. Utilitza l’apartat anomenat Especialitats per a remarcar aquelles paraules clau que et defineixen com a professional i que serviranperquè et trobin a les cerques. Recorda que les paraules les has de separar amb comes.

7. A l’apartat d’Experiència fes un resum de les teves funcions i destaca especialment les responsabilitats i assoliments durant la teva trajectòria professional.

8. Participa activament en els grups professionals que et puguin interessar. Són una gran oportunitat per a demostrar el teu expertise, desenvolupar la teva marca personal i generar contactes. Recorda també que pots crear el teu propi grup.

9. Afegeix l’apartat d’Aptituds i coneixements; a Linkedin pots trobar 10.000 competències professionals que et faran incrementar les teves aparicionsen les cerques.

10. Des de l’apartat d’Empreses (clickant l’opció Busca empreses i de nou a la pestanya Busca empreses) trobaràs aquelles empreses que publiquen ofertes de feina a Linkedin. Segueix les que t’interessin i utilitzaels diferents filtres que et permetran acotar la teva cerca d’ofertes ajustant-la al teu objectiu professional.

Si apliques tots aquells consells, tindràs resultats. Però si encara vols profunditat en el tema demillorar el teu perfil a Linkedin, et pots inscriure a les activitats de Recerca de feina 2.0.que ofereix Barcelona Activa. Publicat per: Montse Sanz, Equip Tècnic del Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 de Barcelona Activa.

stats