Empreses 18/12/2013

Vols conèixer les claus per treballar al Sector Biotec?

3 min

La Biotecnologia és un dels sectors estratègics que genera ocupació a Barcelona. Biocat, l’entitat que coordina i promou el sector de les Biociències a Catalunya ha publicat aquest mes de desembre l’ informe Biocat 2013. Una aposta pel valor i el creixement.

D’acord aquest informe, a Catalunya es concentra el 20% de les empreses que fan R+D en biotecnologia a l’estat espanyol, principalment en l’ àmbit de la salut humana. Barcelona i la seva àrea metropolitana concentren el 90% d’aquest total d’empreses catalanes.

La Bioregió de Catalunya compta amb 512 empreses (al any 2000 eren 260 ) de les quals, més del 80% son pimes. El sector contribueix amb un 5,8 % al PIB de Catalunya i ocupa un total de 40.000 treballadors.

Dins d'aquest sector, els àmbits d’activitat on es pot treballar són diversos: Recerca en Biomedicina, Tècnologies mèdiques, Agricultura & alimentació o Biotech industrial i producció.

La consultora especialitzada Adecco Medical & Science destaca com aperfils professionals més valorats en aquest sector els següents: Market acces, Visitador/a mèdic/a, que ara deriva en visita farmacèutica (productes dermofarmàcia), Clinical research manager, Medical advisor, Monitor d’assajos clínics, Analista financer/a en biotecnologia, Bioestadístic/a i Tècnic de validacions. A més d’aquests, pots veure informació d’altres perfils del sector al Web de Treball.

Adecco posa de manifest que també en aquest sector, les empreses donen cada cop més pes específic al perfil competencial dels candidats. Les competènciescrítiques transversals a totes les àrees d’activitat per accedir al mercat de treball en Biotecnologia són en aquest cas:

  • Idiomes: anglès nivell alt; valorable altres idiomes (francès, alemany i xinès).
  • Qualificació molt específica (Postgraus, Masters,...) per a posicions tècniques i de “ management “.
  • Flexibilitat: la capacitat d’adaptar-se a entorns canviants i de reciclar-se.

Per als perfils de gestió es cerquen persones amb capacitat de lideratge de projectes, gestió de persones, visió de negoci i orientació a resultats. En el cas dels perfils tècnics-operatius, es necessiten professionals amb capacitat d’aprenentatge constant, recerca d’informació, capacitat analítica, rigorositat i resolució de problemes.

D’acord Adecco, els canals de reclutament més utilitzats per les empreses del sector biotecnològic són xarxes 2.0 (personal tècnic), consultories de selecció (personal de direcció i comandament), i ETT’s (operaris).

Amb tota aquesta informació i si t’interessa el sector biotecnològic, ja pots dissenyar una estratègia de recerca i elaborar el teu pla d’acció per aconseguir el teu objectiu professional.

Publicat per:Àngela Guillén, Equip Tècnic de Barcelona Activa

stats