Empreses 30/11/2015

Tens clars els teus objectius laborals? Comença per conèixer els teus interessos professionals.

2 min

Pot ser que estiguis en un procés d’orientació o de reorientació professional, cercant nous objectius laborals. Aquesta pot ser una oportunitat per conèixer quins són els sectors i les ocupacions que més et motiven i en les que t’agradaria treballar. Una bona manera de començar pot ser amb l’ajut del nostre test d’interessos. Coneixes el nostre test d’interessos? A quies dirigeix i en quines situacions?

  • És adient per a estudiants que volen conèixer quines sortides professionals tenen amb la seva formació i les seves motivacions.
  • Per persones amb experiència amplia, que sempre han fet el mateix tipus de feina i es plantegen realitzar un canvi i no tenen clar en quina direcció.
  • Per confirmar els teus actuals interessos i els objectius professionals que se’n deriven.

Quina informació et pot aportar? Aquest test et pot aportar des de informació molt concreta com una fitxa ocupacional, fins als sectors relacionats amb els teus interessos professionals. A les fitxes ocupacionals trobaràs informació sobre quina formació necessites per accedir a la professió que estàs consultant - laqual convertirà a aquestes fitxes en una bona “guia de formació” a seguir- i molt més:

  • Trobaràs una gràfica amb els teus camps d’interès.
  • 50 ocupacions afins als teus interessos ordenades per: Grau d’afinitat. Estudis requerits. Sectors econòmics relacionats amb les ocupacions que t’interessen. Categories professionals que corresponen a les professions que més destaquen segons els resultats del test.

Com analitzar els resultats del test d'interessos

  • A l’hora d’analitzar els resultats del test, tingues en compte no només els cinc primers resultats destacats en color taronja, sinó el conjunt de les 50 ocupacions més destacades, per tenir una visió general i veure més aviat les teves tendències laborals.
  • Per exemple: Si estàs consultant set ocupacions i veus que aquestes set requereixen una formació similar, això ha de fer-te reflexionar en el sentit de que moltes de les coses que t’agradarien fer estan vinculades a una formació determinada i analitzar si pot ser interessant per a tu realitzar-la.

Si vols iniciar el teu camí d’orientació o reorientació professional acompanyat de l’equip tècnic de Barcelona Activa et proposen l’activitat “Autoconeixement: descobreix els teus interessos professionals” Recorda que aquest test és un dels primers passos per definir objectius professionals i que pots aprofundir amb altres activitats de l’eix de “orientació i canvi professional” i la informació que trobaràs al web al respecte dels “ interessos professionals”. Publicat per: Lola Fernández, Equip Tècnic de Barcelona Activa

stats