Empreses 05/09/2012

Somniar per a descobrir objectius professionals

2 min

Si en algun moment t’has sorprès a tu mateix abstret en algun pensament relacionat amb el teu futur professional, és hora de que recuperis aquesta il·lusió i l'elaboris.

Ken Robinson, l’expert conegut per la seva crítica cap al model tradicional de les escoles, diu que la vida s’ha de crear a partir de la imaginació, el talent i les oportunitats que generem. Acostuma a donar exemples de persones que han assolit l’èxit sortint-se de la norma, com la d’un gimnasta que amb vuit anys caminava amb les mans fins que la seva mare el va inscriure en un centre gimnàstic, el que li va permetre desenvoluparuna habilitat que va descobrir jugant. Aquesta història i d’altres testimonis es presenten al programa Redes d’Eduard Punset, on es dóna la recepta per deixar-nos portar per la nostra creativitat:

saber gestionar el valor de les idees i l’energia que li dediquem En tot fracàs hi ha una oportunitat nova”. Somnia despert per a identificar les oportunitats professionals Així doncs, deixa volar la teva imaginació, surt d’allò que sempre has fet i parteix de cero. Imagina de què t’agradaria treballar: quina ocupació et veus desenvolupant, en quin sector o àmbit professional t’encantaria submergir-te, com voldries que fos el teu entorn proper (companys, clients, tipus d’empresa, etc.).

Existeixen moltes eines d’autoconeixement per a l’orientació que et permetran treure a la llum els teus interessos professionals. De la mateixa manera pots aprofitar aquells moments en els que la teva ment navegui sola per les aigües de la imaginació per analitzar, amb posterioritat, què és el que realment és important per a tu d’aquest somni i quina part pots aplicar a la teva vida.Quan hagis connectat realment amb el teu interior podràs començar a donar forma als teus objectius professionals. Els somnis són senyals del nostre inconscient, a partir dels qualspodem construir una nova realitat. Com deia W. Disney “Si pots imaginar-ho, pots crear-ho”, o al menys en part!

Publicat per:Sara Jurado, Equip Tècnic del Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 de Barcelona Activa.

stats