Barcelona Treball

Barcelona Activa

Sectors amb perspectives positives d’ocupació: la Logística

Zoom

Diverses fonts coincideixen en afirmar que la demanda de professionals de la logística creixerà en els propers anys. T’has plantejat orientar la teva carrera professional cap aquest sector?

L’activitat logística és transversal i forma part de la majoria de sectors econòmics, donant feina a un ampli ventall de professionals de tots els nivells acadèmics, des dels bàsics, passant per els professionals fins als universitaris. Per conèixer al detall els diferents perfils professionals pots consultar el catàleg d’ocupacions del sector logístic que el Web Barcelona Treball posa a la teva disposició.

Alguns dels professionals més cercats durant el darrer any, segons les ofertes publicades a portals com Infojobs, Manpower o Infofeinasón: tècnics de compres, operaris de magatzem i responsables de qualitat.

Demanda creixent de formació específica

És destacable la demanda creixent de professionals amb formació específica en logística, sobretot pels nivells de responsabilitat intermedis i superiors. Algunes de les principals àrees d’especialització més sol·licitades són les relacionades amb el Supply Chain Management, que té com a objectiu optimitzar la cadena logística per aconseguir resultats òptims,i tambéla Sostenibilitat: reduir les emissions de CO2 que genera el sector, és un dels principals reptes actuals i, per tant, els perfils professionals del sector logístic amb formació mediambiental es preveu que tindran una forta demanda a mig termini.

D’altra part, es calcula que anualment la indústria del consum utilitza 253 milions de tones d’envasos, la producció dels quals requereix de 7 milions d’arbres. D’aquí que cada cop prenguin més força els projectes relacionats amb l’anomenada ‘Logística Inversa’, centrada en el procés de recollida, reciclatge i/o destrucció dels envasos. Coneix en detall el perfil professional d’un Responsable de Logística Inversa i valora si pot ser la teva futura ocupació!

Pel que fa als perfils professionals de menor responsabilitat, els principals requisits que es demanen són la polivalència i disposar de carnets professionals que habilitin per a la conducció de carretons elevadors.

Perspectives de futur

Per tal d’identificar les perspectives de futur del sector de la logística et proposem assistir a la taula rodona que tindrà lloc el proper dimarts 16 d’octubre, organitzada amb la col·laboració de la Fundació ICIL. De la mà d’empreses com ALSTOM i SIMON, entre d’altres, podràs conèixer la realitat actual i futura de la logística, i obtenir detalls de les oportunitats professionals que et pot oferir el sector. T’animes a participar-hi? Les inscripcions ja són obertes!

Publicat per:Haidé Martín, Equip Tècnic del Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 de Barcelona Activa.