Barcelona Treball

Barcelona Activa

7 Raons per mantenir una actitud positiva quan cerquem feina

marx Zoom

marx

“ Si trobes difícil riure per tu mateix, estaré content de fer-ho en lloc teu”. Groucho Marx

Mantenir una actitud positiva quan cerquem feina no sempre és fàcil i de vegades cal que ens esforcem per mantenir-nos positius/ives. Però per molt que ens costi afrontar la recerca amb positivitat i bon humor, és important que ho fem: junt amb factors com l’experiència, la formació o el sector en què cerquem feina, l’actitud influeix de manera important en la nostra ocupabilitat i en les nostres possibilitats de trobar feina. Evidentment no és fàcil mantenir al llarg del temps aquesta actitud, però l’esforç i la constància en mantenir-nos positius poden contribuir a què la nostra cerca tingui millors resultats!

Et proposem 7 raons per mantenir una actitud positiva i el sentit de l'humor activatsquan cerquem feina

  • Cercar feina requereix concentració, disciplina i constància, per això mantenir una actitud positiva t’ajudarà a què aquesta recerca de feina sigui menys esgotadora. Si a més aconseguim no perdre el sentit de l’ humor mentre cerquem feina, és possible que estiguem una mica més relaxats, ja que el sentit de l’humor té efectes calmants perquè genera endorfines: un analgèsic natural que pot contribuir a amortiguar les situacions difícils, tensions o preocupacions.
  • El sentit de l’humor t’ajudarà a trobar opcions diferents i variades per solucionar dificultats, ja que estimula la creativitat. És important que en situacions complexes com pot ser la recerca de feina puguem ampliar el ventall d’opcions amb que l'afrontem, ja que ens permetrà plantejar-nos alternatives que, amb un estat d’ànim més baix, possiblement descartaríem sense ni tan sols analitzar-les. L’ humor també augmenta l’autoestima i la confiança en un/a mateix/a i afavoreix l’aprenentatge. Tot això t’ajudarà a assolir els objectius traçats i et farà més resistent a la frustració.
  • Una actitud positiva t’ajudarà a valorar més positivament els assoliments i els objectius que has aconseguit, un aspecte important en el procés de recerca de feina , jaque quan ens trobem a l’atur tenimcerta tendència a no apreciar suficientment els nostres progressos. Valorar els passos que estem fent amb una visió positiva farà que sigui molt més fàcil seguir avançant en el nostre procés i plantejar-nos nous reptes.
  • Mantenir una actitud positiva i bon humor quan envies un correu electrònic, quan fas una trucada telefònica o quan lliures un currículum en persona et farà transmetre més entusiasme i dinamisme i d’aquesta manera la persona que fa la selecció de personal percebrà el teu interès i motivació per la ofertaa que optes.
  • L’actitud positiva i l’ humor a les entrevistes de feina, davant de preguntes sorprenents, estranyes o inesperades i tenint molt en compte el context i les circumstàncies, poden jugar a favor teu, mostrant-te com una persona flexible i capaç de sortir airós/a d’una situació difícil. No oblidis però queet trobes en una entrevista de feina.
  • El sentit de l’ humor et permetrà continuar la recerca de feina amb més positivitat i relativitzar les experiències negatives. Focalitzar-nos en els aspectes negatius pot acabar portant-nosa no realitzar accions per por a les conseqüències. Intentar compensar aquesta tendència amb una actitud positiva ens pot ajudar a mantenir-nos actius quan el procés de recerca de feina s'allarga.
  • Mantenir una actitud positiva, escolta activa i empatia són aspectes clau per crear una vinculació amb la persona que ens està seleccionant.Posa’t al lloc del entrevistador/a: quin tipus d’actitud valoraries més en una persona amb qui haguessis de treballar?
  • Finalment et recomanem començar el dia amb un pensament positiu i un somriure. Organitza’t el dia i la setmana per la recerca de feina però deixant espais per realitzar allò que t’agrada i que et permeti estar de més bon humor, com les teves aficions, l'esport, llegir o compartir experiències amb persones positives. Això t’ajudarà a mantenir un bon estat d’ànim, et permetrà ser més constant en la recerca de feina i pot millorar les teves opcions d'ocupació.

    Publicat per: Lola Fernández, Equip Tècnic de Barcelona Activa