Empreses 17/02/2012

Què es mou al sector Comunicació?

2 min

“Les ocupacions del sector de la comunicacióon podem trobar un major volum d’ofertessón les relacionades ambel desenvolupament de marcai producte.”

Aquesta és una de les dades que va facilitar InfoJobs en el Flash Sectorial de Comunicació el passat dia 7 de febrer, en el marc dels Diàlegsamb el mercat de treball que ofereix Barcelona Activa. El Flash Sectorial és una activitat organitzada junt amb InfoJobs per a donar a conèixer les tendències ocupacionals dels diferents sectors, a partir de les dades d'ofertes de feina i reclutament d'aquest portal.

On estan les ofertes del sector de la comunicació? Què ofereixen les empreses que recluten? Qui busca feina? Segons les dades que va presentar Remedios García, Directora de Comunicació Corporativa d’InfoJobs, de les 28.494 ofertes del sector de la comunicació que trobem al territori espanyol al voltant del 10% es localitzen a Barcelona (2.885 ofertes) i el 14% a Madrid (4.026). Són les consultores de Recursos Humans el tipus d’empresa que disposa de més ofertes d'aquest sector.

Pel que fa a les persones que busquen treball en l'àmbit Comunicació, el perfil més freqüent són els joves entre 25 i 35 anys amb estudis universitaris i una experiència laboral entre 5 i 10 anys.

Durant la conferència, es va destacar que un dels nous perfils professionals amb més presència en el sector de la comunicació és el de Community Manager. Tal i com explica Encarna Segura, Community Manager d’InfoJobs, "aquesta figura aporta una visió estratègica en relació a la imatge que projecten les companyies a través de les xarxes socials". Encarna Segura va destacar la importància de la tasca d’aquests professionals dins les empreses i va donar dos consells a aquells que s’hi vulguin dedicar: vigilar la identitat digital, de manera que aquesta sigui coherent amb la dimensió professional de la persona, i seguir la presència a les xarxes socials de les grans marques que són tendència, especialment als Estats Units.

Per amés informació sobre aquesta ocupació en concret, et recomanem assistir a l’activitatConeix els nous professionals: Community manager; prevista pel proper 28 de febrer amb la col·laboració d'AERCO: l'Associació Espanyola de Responsables de Comunitat. Consulta també el Flash Sectorial de Comunicació que vàrem realitzar amb les dades d'Infojobs del passat any 2011. Publicat per: Xília Cardona, Equip Tècnic del Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 de Barcelona Activa.

stats