Barcelona Treball

Barcelona Activa

Objectiu a curt termini: un trampolí per al desenvolupament professional

Zoom

Si vols cercar feina d’una ocupació que està lluny del teu abast has de conèixer les eines que et permetran apropar-te al teu objectiu. Que no puguis accedir directament a ell ara no vol dir que no puguis planificar estratègicament els passos que et portaran a l’èxit professional.

Com al Risk, identifica els punts que et permetran avançar en el terreny professional

Primer de tot, pensa en quins llocs de treball coneixes que tenen una relació directa amb l’ocupació del teu interès. A través del cercador d’ocupacions del Web Barcelona Treball pots cercar fitxes de perfils professionals per paraula clau, àmbit d’interès o títol de formació reglada. També pots trobar ocupacions classificades a cada sector econòmic, des dels quals explorar les opcions per àmbit o subsector. Tens d’altres cercadors similars al portal del Lanbide o el SOC.

A continuació analitza el grau d’encaix entre el teu perfil professional i els requerits per aquestes ocupacions. Un aspecte fonamental en aquest punt es saber destriar entre els requisits imprescindibles i els valorables. Aquests últims són aquells aspectes que les empreses avaluaran com a positius de la teva candidatura, tot i que no els demanin explícitament. Com moltes vegades no apareixen visibles a les ofertes has de ser hàbil per saber interpretar la informació.

A partir d’aquí explora totes aquelles ocupacions que estiguin entre el teu perfil professional i les ocupacions que tenen una posició estratègica en relació al teu objectiu professional final i fes el mateix que en el pas anterior. La intenció és que treguis conclusions sobre quins són els teus objectius a curt termini, és a dir, aquelles posicions professionals a les que et serà més fàcil accedir tenint segons els teus punts d’encaix amb aquests llocs de treball, i quins són a mig termini, que seran als que no podràs optar fins que hagis adquirit més bagatge professional (formació, experiència o coneixement de l’àmbit professional).

Zoom

Centra’t en acceptar oportunitats laborals que t’apropin al teu destí final

Et serà més fàcil donar un salt d’un a d’altre lloc de treball si esculls opcions entremitges que tinguin punts en comú amb el tipus d’ocupació del teu interès. És a dir, no et conformis amb feines merament de supervivència, que desprès no sabràs com ubicar en el teu curriculum vitae.

Si encara no tens objectiu professional a llarg termini o bé vols obtenir més informació sobre ell, també tens al teu abast “Plan de carrera”, una nova eina que et pot servir com llançadora d’idees sobre el teu projecte professional. De manera gràfica s’exposen les dades de la trajectòria professional dels usuaris registrats a Infojobs i que han treballat de l’ocupació que cerquis, en aquest exemple la de project manager.

Publicat per:Sara Jurado, Equip Tècnic del Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 de Barcelona Activa.