Barcelona Treball

Barcelona Activa

Llenguatge per assolir l’èxit a l’entrevista de treball

Infografía entrevista Zoom

Infografía entrevista

L’entrevista de treball és un dels moments més decisius d’un procés de selecció: utilitzar paraules positives i amb força t’ajudarà a predisposar a l’entrevistador al teu favor. Recorda que mentre que l’objectiu del seleccionador de personal és predir si ets el candidat que necessita, el teu és demostrar que ets unprofessional òptim pel lloc de treball.

11 consells sobre el llenguatge que t'ajudaran a superar una entrevista:

1-Demostra confiança en tu mateix utilitzant una comunicació verbal clara i directa; no facis servir “muletillas”.

2-Prepara els teus punts forts i competències clauen relació al lloc de treball al que et presentes i cerca arguments per si cal justificar-los. Pots fer la teva pròpia llistad’adjectius personals positius.

3-Completa el teu discurs de màrqueting personal amb més dades de totel que pots aportar (Ex: sóc comunicatiu i m’agrada parlar amb tothom dins de l’empresa per crear un bon clima). Per això és important conèixer-te a tu mateix i el teu perfil, et recomanem que primer facis un bon balanç professional.

4-Abans de l’entrevista reformula el que pugui considerar-se punt feble del teu perfil per estar-ne preparat. (Ex.: “No et sembla que ets una mica gran per aquesta feina?”. Possible resposta: “en absolut, precisament gracies a la meva experiència soc capaç de resoldre situacions complicades”).

5-Per això t’ajudarà també substituir connectors negatius per positius. Per exemple: si et demanen anglès i tu vas estudiar francès, substitueix el “però jo vaig estudiar francès” per “a més puc aportar coneixements de francès”.

6-Utilitza paraules i expressions amb força que formin part del teu llenguatge i alhora transmetin una sincera motivació per l’oferta, com: repte, confiança,projecte, objectius, la meva passió es...

7-Si et pregunten sobre experiències de les que no tens bon record respon amb allò positiu que puguis extreure d’elles, com “en aquest lloc de treball vaig millorar molt el meu autocontrol” o “va ser una experiència curta però intensa”. Qualsevol situació es pot reformular d’una forma atractiva.

8-Repassa el vocabulari clau de l’ocupació. Per a això hauràs de conèixer bé el perfil requerit i les habilitats i competències pròpies de la feina a la que estàs optant. (Ex. per una oferta d’administrativa: “ soc una persona preocupada per l’ordre i la qualitat, que no es deixa cap dada quan fa facturació”).

9-Així mateix, cerca informació de la empresa mitjançant el web, els contactes, la premsa, associacions professionals, càmera de comerç, etc. per ajustar el teu llenguatge al d’aquella empresa i sector. Això et donarà seguretat en tu mateix i t’afegirà valor com a candidat

10- Però, tingues en compte que de vegades és molt millor utilitzar paraules senzilles i que tothom entengui que un llenguatge avançat, que pugui ser considerat un cultisme.

11-Per finalitzar et recomanen que assagis algunes respostes per no posar-te nerviós però sobretot no les automatitzis, no vagis a dir-ho tot com un papagai.

Publicat per:Lola Fernández, Equip Tècnic de Barcelona Activa.