Barcelona Treball

Barcelona Activa

L'entrevista per videoconferència. Què he de preparar?

Zoom

Les entrevistes per videoconferència són una tendència en la selecció de personal, especialment quant empresa i candidat estan separats geogràficament. Molts dels aspectes a tenir en compte per aquests processos de selecció són similars a les entrevistes cara a cara, però hi ha algunes particularitats que convé tenir en compte. A continuació et facilitem alguns consells per a que puguis realitzar satisfactòriament les entrevistes per videoconferència.

1. Tingues el teu ordinador preparat. Comprova que tens el programaSkype, o la plataforma amb servei de videotrucada que sigui, ben configurat i assegura't que no tens altres programes oberts que facin que la connexió sigui més lenta.

2. Comprova que tinguis una bona connexió a Internet, així evitaràs que es talli la trucada, que no se t’escolti bé o que no entenguis les preguntes correctament pel desfasament entre la imatge i el so.

3. Cuida la teva postura corporal en relació a la càmera. Mira directament a la càmera, és una manera perque l’entrevistador tingui la sensació d’una conversació propera. També assegura't de tenir l’esquena recta: si l’angle de la càmera t’agafa des de baix es poden visualitzar múltiples barbetes i si l’angle de la càmera és des de dalt es pot reduir el tamany de la cara. Si utilitzes un portàtil amb càmera incorporada és convenient, a més, apilar uns llibres a sota l’ordinador per a que la càmera quedi a l’alçada dels ulls.

4. Escull bé el lloc on faràs l’entrevista. Intenta que el fons que es vegi a la pantalla sigui neutre i estigui net i endreçat.

5. Intenta que no hi hagi ningú a casa teva mentre estiguis fent l’entrevista, desconecta el mòbil i si tens animals de companyia tanca't per a que no et molestin. Així, evitaràs interrupcions i sorolls que et puguin distreure o facin que donis una mala imatge durant el transcurs de l’entrevista.

6. Vesteix-te com si haguessis de fer l’entrevista en persona. Adequa el teu vestuari al tipus d’empresa. Tingues present que en el moment de fer l’entrevista et veuran a través d’una càmera, per tant no utilitzis colors ni accessoris que puguin cridar excessivament l’atenció.

7. Tingues a ma el teu currículum i altres documents amb informació que et pugui resultar d’utilitat. Els pots col•locar en un lloc on facilment llegibles a simple vista evitant que entrin en el camp de visió de la càmera. Utilitza’ls només si és necessari.

8. Practica. Si pots fes una prova amb algun amic o familiar que tingui Skype o Hangout, les dos aplicacions més utilitzades avui en dia. Fes una llista de possibles preguntes i assaja-les de la mateixa manera que ho faries si haguessis de fer una entrevista en persona.

Si vols saber més de les entrevistes de feina i practicar-les, et recomanem que vinguis a fer algunes de les activitats d’entrevista que trobaràs al programa d’activitats.

Publicat per: Xilia Cardona, Equip Tècnic de Barcelona Activa.