Empreses 07/02/2014

JOBarcelona: una bona oportunitat per al networking i la recerca de feina

2 min

Mantenir el contacte amb l’actualitat del nostre sector professional és una de les tasques més importants i que demanen més constància quan ens trobem en situació d’atur. Per això és especialment interessant consultar amb regularitat webs de referència en la nostra professió, tenir una bona base de dades d’experts als qui seguir enxarxes professionals, i mantenir-nos al dia de les necessitats de les principals empreses del nostre camp.

Una bona manera de mantenir el contacte amb les empreses és a través de fires, congressos i altres esdeveniments de networking que regularment s’organitzen a la ciutat. En aquest sentit, els pròxims dies 17 i 18 de febrer, tindrà lloc al Palau de Congressos de Catalunya el JOBarcelona, el primer Congrés Internacional d’Ocupació i Orientació Professional.

Aquest congrés està dirigit a persones amb estudis universitaris (com a mínim cursant el tercer any) menors de 30 anys, i comptarà amb la presència de 70 companyies líders nacionals i internacionals que presentaran més de 1.500 oportunitats laborals, entre pràctiques, beques i ocupacions. Hi participaran 200 experts en l'àmbit dels RRHH i hi ha més de 60 activitats programades. Les empreses que hi participen al JoBarcelona pertanyen principalment als sectors:

  • Biotech – Farmàcia – Química - Healthcare
  • Energia – Enginyeria – Infraestructures – Transport - Logística
  • Innovació - TIC's
  • Serveis financers – Auditories – Consultories - Assegurances
  • Indústria i producció
  • Comunicació – Turisme – Cultura - Esports
  • Recursos humans - Selecció de persona -Formació
  • Gran consum – Retail - Distribució
  • Administració pública

A més d’aquesta destacada presència empresarial, JOBarcelona també organitza debats i tallers que permetran conèixer als assistents des de tendències del mercat de treball fins a rebre assessorament personalitzat en el procés de recerca de feina. En aquest sentit, Barcelona Activa hi habilitarà el Còrner Barcelona Treball, on s’impartiran activitats de curta durada sobre Internet, xarxes socials i presència digital en el procés de recerca de feina.

Aquests tipus d’esdeveniments són un entorn idoni per treballar la teva xarxa de contactes i posar en joc totes les teves habilitats, per tal que la teva participació en aquestes fires estigui alineada amb la teva estratègia de networking. Tingues en compte que sense una bona estratègia per mantenir i explotar els nous contactes que facis en aquest tipus d’esdeveniments, aquests no es mantindran en el temps i poden acabar perdent el seu valor.

Publicat per:Mireia Puig, Equip Tècnic de Barcelona Activa

stats