Barcelona Treball

Barcelona Activa

Gestiona el teu temps i millora la recerca de feina

Zoom

Quan temps dediques al dia a la recerca de feina? Està demostrat que quan estem cercant feina sembla que tenim tot el temps per fer-ho, però la realitat és que no podem arribar a tot, s’acumulen les tasques i ens queden temes pendents d’un dia per l’altre; això ens angoixa . . .

Et proposem uns consells operatius per a organitzar el nostre temps:

 • Tenir una agenda. Has d’anotar tot el que fas, cites, recordatoris relacionats amb la cerca i la informació dels contactes. Pots utilitzar agenda tradicional o també, el mòbil. Fins i tot, pot servir la agenda del nostre correu electrònic.
 • Planificar el dia. Veure totes les activitats que realitzo i quan temps hi dedico. Temporalitzar per franges horàries i poder arribar a tot: revisar mail, trucades, enviament de cv, entrevistes, etc.
 • Prioritzar tasques. Determinar el que és urgent i prioritari del que no.
 • Fer un seguiment. Revisar al final del dia si hem pogut complir amb els objectius que teníem proposats i realitzar els canvis necessaris.
 • Disciplina horària. Es important, establir un horari i complir-ho, que també, es permeti compaginar la vida familiar i personal (amb temps lliure per nosaltres ).
 • Controlar els lladres del temps". Detectar els factors o elements que contribueixen a restar temps en la nostra activitat. Per exemple el desordre (tenir tots els documents necessaris per a la nostra recerca organitzats i controlats ), imprevistos, trucades telefòniques, desplaçaments, etc.
 • Ser proactiu/va. Participar en jornades, esdeveniments, i altres activitats que estiguem relacionades amb el nostre perfil professional i/o són d’ interès.
 • La planificació i la gestió del tempsés una competència clau per optimitzar la nostra recerca: participa en les activitats que proposa Barcelona Activa per aprofundir en la millora de la teva gestió del temps!

  També pots tenir més informació al respecte a la web Barcelona Treball, on trobaràs l'aplicatiugestió del temps.

  Publicat per:Àngela Guillén Fusté,Equip Tècnic de Barcelona Activa