Empreses 31/01/2013

Forats amb zero atur a l’actual mercat de treball?

2 min

A contracorrent dels impactants índexs d’atur que el mateix dia es van fer públics, Barcelona Activa va acollir el passat dijous la presentació del documental #Paro0. Un audiovisual que recull el testimoni d'empreses en creixement que busquen professionals amb noves habilitats, i posa sobre la taula les oportunitats professionals i necessitats de talent que té l'actual mercat de treball.

La iniciativa és un projecte pioner elaborat per la plataforma de formacióFloqq.com i finançat mitjançantcrowdfunding. I com va explicar Alvaro Sanmartin, Co-founder i CEO de Floqq, la idea original era donar visibilitat a aquelles empreses que, malgrat els temps de crisi, estan en ple creixement i demandant determinats perfils professionals.

D’acord a l’èxit obtingut amb aquesta iniciativa, Floqq contempla poder fer més audiovisuals com aquest en el que han participat quinze start-ups aportant el seu punt de vista sobre la situació laboral a Espanya:Brandsalesman,Change.org,Cink,Coches.com,Entradas.com,Ideario Ventures,Ilion,Job and Talent,Michael Page,Neo Labels,Social Mood,Territorio Creativo,TicketBis,Tuenti iWomenalia.

Aquestes empreses demanen professionals en periodisme i comunicació, desenvolupament de negoci, programació i desenvolupament informàtic, màrqueting i àrea comercial. També es necessiten matemàtics i analistes, tècnics, creatius publicitaris i dissenyadors. El perfil professional ideal per aquestes empreses és: una persona optimista i apassionada pel que fa, autocrítica, amb iniciativa i creativitat per transformar el món, perseverant sense prendre el sentit comú, i amb capacitat d’aprenentatge i lideratge. Com a conclusió de tots els testimonis del reportatge: les competències queden per sobre dels títols i la experiència professional.

En la presentació a Barcelona Activa van intervenir també dues empreses participants al documental, Jobandtalent i Cink, exposant la seva visió de l’actual situació al mercat laboral i recalcant temes com la importància dels coneixements tecnològics en gairebé tots els perfils o la tendència de fer visible el talent mitjançant les xarxes socials o altres canals que no siguin els tradicionals.

Publicat per: Sara Jurado, Equip Tècnic del Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 de Barcelona Activa.

stats