Barcelona Treball

Barcelona Activa

Facebook puja al tren de la recerca de feina amb l'aplicació “Social Jobs”

En poc temps les xarxes socials han donat pas a noves possibilitats per a relacionar-nos i també per a facilitar la recerca de feina, ampliant els canals de comunicació entre les empreses i les persones candidates.

La última de les xarxes socials que s’ha sumat oficialment al “negoci” de la recerca de feina ha estat Facebook. La xarxa social més popular del món acaba de presentar Social Jobs, una nova aplicació per a la recerca de feina, que permetrà als seus usuaris accedir al catàleg d’ofertes, filtrar per paraula clau, sector i localització. Els usuaris de Facebook podran també compartir les ofertes amb els seus contactes a la xarxa social.

Per posar en marxa aquesta aplicació, Facebook ha col·laborat amb el Ministeri de Treball dels EEUU i amb diverses pàgines web de recerca de feina. Monster.com, BranchOut, Jobvite i Work4Labs, ofereixen les seves ofertes a través d’aquesta aplicació, encara que de moment només per a treballar als EEUU. És possible que en el futur no molt llunyà aquesta idea s’exporti a altres zones geogràfiques on Facebook té també alta penetració.

Una de les qüestions que gira al voltant d’aquesta notícia és si Facebook té la intenció de competir directament amb LinkedIn com a Xarxa Social Professional. D’acord Facebook, aquesta aplicació és només una progressió natural de la xarxa social, ja que tant els demandants d’ocupació com les empreses, ja utilitzen Facebook per a buscar noves ofertes de treball a partir dels contactes o bé aconseguir candidats.

Publicat per: Xília Cardona, Equip Tècnic del Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 de Barcelona Activa.