Empreses 04/11/2013

Estratègies de coaching per al networking

2 min

El proper dia 11 de novembre comença una nova edició de la Pink Slip Party a Barcelona, un esdeveniment de Networking per a empreses reclutadores i persones desocupades que busquen oportunitats laborals. Aquesta és una de les moltes trobades a la ciutaton podràsincrementar la teva xarxa de contactes i oportunitats professionals. Cal recordar que en el procés de recerca de feina és important aprofitar qualsevol situació per practicar el networking: conferències, congressos, fires d’ocupació o reunions amb amics.

Per posar-te en marxa aquí tens quatre estratègies de coaching que t’ajudaran a crear un clima d’empatia que afavorirà els contactes de qualitat.

1. Crea sintonia corporal amb l’altra persona. Si observem prèviament al nostre interlocutor podrem alinear els nostres gestos, expressions facials, postura, moviments corporals i, fins i tot, la respiració amb l’altra persona: “respirar el que l’altre respira”. Recordem, no obstant, no caure en imitacions. Podem sincronitzar el to, volum, velocitat, ritme, entonació i fluïdesa verbal, o utilitzar paraules que utilitza o que li poden resultar més familiars. Així facilitarem que el contacte sigui més proper.

2. Utilitza preguntes obertes. Més important que explicar les nostres idees, projectes i emocions, és mostrar interès per l’altre i dedicar-nos a conèixer’l. Una estratègia per generar diàleg és formular preguntes amb final obert, així donem espai a l’altre per explicar-se i no el condicionem a que doni una resposta curta.

3. Busca el feedback. Aquesta eina facilita que les dues parts que intervenen en la conversa puguin estar segures que han entès el mateix. Donar feedback vol dir retornar a l’altre amb les nostres paraules el que hem entès del seu missatge. D’aquesta manera, el nostre interlocutor ens pot tornar a donar feedback fins que el missatge sigui el mateix per als dos.

4. Practica l'escolta completa. Vol dir escoltar enfocant-nos en l’altre persona; escoltant el seu llenguatge verbal i el no verbal, escoltem el que diu i el que no diu: la seva expressió completa.Per això, és important evitarel nostrediàleg intern iminimitzar al màxim els missatges que ens vagin passant per la ment.

Si vols practicar i conèixer més estratègies de Networking et recomenem que participis a les activitats del programa de carrera professional per aquesta competència clau.

Publicat per: Xília Cardona, Equip Tècnic de Barcelona Activa

stats