Empreses 16/01/2013

Encasellat pel teu passat professional?

2 min

Molt sovint enstrobem, al servei d’assessorament de Barcelona Activa, persones que diuen que busquen feina d’allò que han fet en el passat quan realment no és el que volen. Les preguntes “a què et dediques?”, “de què cerques feina?” o “quin és el teu objectiu professional?” poden o no tenir la mateixa resposta depenent de la situació i ambició del professional. La fórmula treballar tota la vida del que has estudiat ja no és infal·lible a l’actual mercat laboral, en el qual la mitjana de feines d'una trajectòria s’estima en 10 llocs de treball. Per això, si la teva experiència professional fins al moment és diferent al teu objectiu, o vols buscar altres opcions, no deixis que les “etiquetes”dels treballs previs ni dels títols formatius tinguin tot el pes de la teva candidatura. És tu qui decideix on vol arribar i has de saber calibrar el sentit d’aquests episodis passats a la teva vida laboral. Les teves experiènciesanteriors, condicionen el teu futur professional, però sobretot quan tu mateix et descrius només a partir del que has fet fins ara. És humà agafar-se a allò conegut, però si et queixes de que t’encasellen amb càrrecs dels que vols defugir, prova a explicar el teu perfil a partir dels punts forts relacionats amb el teu nou objectiu professional:

  • Has pensat quines de les funcions o competències que has desenvolupat en el passat són assimilables amb altres càrrecs que podries realitzar?
  • Ets conscient de l’impacte que té el teu titular de Linkedin?
  • Podries orientar el teu currículum vitae al nou objectiu incloent punts forts relacionats?

Les paraules que esculls per a parlar de tu són part de la teva marca personal, per això és tan important que reflexionis sobre aquests aspectes. En la mateixa línea, si vols donar un gir a la teva carrera professional, deixa en un segon plànol les dades sobre on has començat osobre la teva darrera experiència professional... potser no és el que més interessa, oi? Al web Barcelona Treball tens un catàleg de més de 900 fitxes d’ocupacions que t’ajudaran, no només a identificar quin és el teu objectiu professional i a fer un balanç professional, sinó alhora a escollir els noms dels càrrecs que vols que descriguin la teva trajectòria professional. Publicat per: Sara Jurado, Equip Tècnic del Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 de Barcelona Activa.

stats