Barcelona Treball

Barcelona Activa

Elevator Pitch: presenta't i impacta

Zoom

Estàs a un sopar i et presenten al director general de l’empresa en la qual t’agradaria treballar. Tens davant teu una oportunitat d’or! Però, com fer que aquesta persona s’interessi per tu?

La tècnica anomenada Elevator Pitch o (Discurs de l’Ascensor) t’ajudarà a explicar qui ets de manera impactant. Es tracta d’una breu presentació de tu mateix, d’ entre 1 i 3 minuts de durada,que té com a objectiu despertar l’interès del teu interlocutor per saber més de tu.

I com pots preparar el teu Elevator Pitch?:

 • Estructura el que vols dir amb un missatge curt, clar i concret, emfatitzant els aspectes que vols que recordin de tu. Ha de quedar clar QUI ets, QUÈ fas i PERQUÈ ets la millor alternativa a d'altres candidats.
 • Sigues creatiu i innovador al presentar-te. Troba la manera de destacar positivament, però fes-ho de forma empàtica, pensant què et cridaria l’atenció si tu fossis la persona que està escoltat. Conèixer el teu interlocutor i les seves necessitats serà una avantatge per a tu.
 • Dóna la informació important però conserva una mica de misteri. Tens molt poc temps, no saturis amb excessives dades. És millor tirar l’ham per despertar la curiositat del receptor i provocar que sigui ell el que et faci preguntes.
 • Mostra quin són els teus punts forts i quin és el teu valor afegit que els altres no tenen, però sobretot pensa en com pots ser útil per alteu interlocutor i per a la seva empresa o projecte.
 • Atrapa al teu interlocutor. Utilitza el teu cos com a instrument per donar força al teu missatge, transmetre seguretat i generar un clima afavoridor: l’entonació de la veu, les pauses, l’expressió facial, el somriure i llenguatge gestual jugaran un paper importantíssim en la teva comunicació.
 • Transmet emocions. Encara que estructuris molt bé el teu discurs aconseguiràs seduir si mostres autentica passió i entusiasme pel que estàs dient.
 • Fes un bon tancament, i això vol dir no donar la conversa per finalitzada. Si el teu interlocutor no ho t’ho demana intenta aconseguir una cita per seguir parlant-ne, però fes-ho de manera elegant i relaxada. Si no és possible una cita, li pots proposar ampliar la informació via telèfon o email.
 • Practica, practica i practica; davant del mirall i davant d’altres persones, ja sigui amb amics o apuntant-te a esdeveniments on es faci networking. Et sorprendrà veure com guanyes en seguretat i fluïdesa.
 • Consulta el Catàleg de programes per a la carrera professional de Barcelona Treball i participa en les activitats relacionades que organitza Barcelona Activa.

  Ara només et queda crear i treure el màxim partit del teu propi Elevator Pitch!

  Publicat per: Joana Sanz, Equip Tècnic del Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 de Barcelona Activa.