Empreses 17/12/2015

Digital Storytelling i recerca de feina

2 min

Escoltar una bona història és una manera d’explicar el que ens envolta i connectar amb l’univers de les altres persones. A partir dels contes podem transmetre una idea, crear contextos i situacions que ens aproparan a qui ens escolta fent-li reviure records i experiències pròpies i que el missatge perduri en la seva memòria.

Actualment, la tècnica del storytelling s’utilitza en diversos àmbits com l’educatiu, la publicitat, el màrqueting i també en la recerca de feina i el desenvolupament professional. Així, contar històries és una eina molt potent per arribar a les empreses i reclutadors ja sigui fent el currículum més creatiu, aplicar-ho a les entrevistes de feina, per donar més força a la marca personal o per captar l’atencióen esdeveniments de networking.

Si volem ser més creatius i donar un toc diferent al Storytelling podem fer ús de les aplicacions tecnològiques i contar històries digitals. El digital storytelling és afegir una narració al contingut digital ja siguin fotos, àudios, vídeo o geolocalització. El text escrit va unint tots els trossos de multimèdia que anem posant a les xarxes creant una nova manera de fer històries que facilitarà que les narracions expliquin millor el què, com, qui i quan de la història.

Utilitzar les TIC per al storytelling dóna un component més realista a la història, aprofundint en els detalls tant visuals com auditius de manera que pugui arribar a tot tipus de públic. Avui dia gràcies a la capacitat multimèdia dels smartphones i les xarxes socials fer arribar les nostres històries és més ràpid i fàcil.

A continuació t’oferim un recull d’alguns programes informàtics i aplicacions mòbils per crear el teu storytelling:

Pixntell Slideflickr Prezi Si vols continuar investigant sobre storytelling pots consultar les activitats que organitzem i practicar en els tallers: Seminari d’especialització storytelling: El conte, eina de comunicació i Històries que fan història: Storytelling aplicat a la teva carrera i marca professional.

Publicat per:Xília Cardona, Equip Tècnic de Barcelona Activa.

stats