Empreses 11/06/2013

La web Barcelona Treball estrena nou sector professional: Smart Cities

3 min

En el post Barcelona: Thinking and being Smart plantejàvem si les Smart Cities eren una moda o una necessitat. Sis mesos després ja es contabilitzen a Barcelona entorn d’un centenar de projectes Smart. La ciutat reafirma, per tant, el seu posicionament vers el nou model del s.XXI, en el que la sostenibilitat i la millora de la qualitat de vida de les persones seran claus.

L’estratègia ‘MESSI’ Manel Sanromà, CIO de l’Ajuntament de Barcelona, amb motiu de la seva ponència a la Jornada ‘L’estratègia SmartCity de Barcelona’, va exposar l’enfoc de la ciutat en aquesta matèria. Es tracta de l’estratègia MESSI, centrada en 5 àmbits que s’estan potenciant: M: Mobilitat /E: E-administració /S: Smart City /S: Sistemes d’Informació /I: Innovació

La gestió eficient de les infraestructures TIC associades a aquests cinc àmbits permetrà que Barcelona esdevingui cada cop més Smart. Tanmateix, l’Ajuntament està actuant en 3 eixos clau per a impulsar i posicionar Barcelona com a Smart City:

Promoció InternacionalSmart City Expo Word CongressMobile Word Congress Col·laboració InternacionalCity Protocol Societyoficina del Banc Mundial Desenvolupament de Programes localsSmart City CampusBarcelona Urban Lab L’impuls d’entitats i empreses

En paral·lel, entitats com la Cambra de Comerç de Barcelona i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, per exemple, han organitzat recentment jornades centrades en les Smart Cities i les activitats que generen a la ciutat.

Les empreses, per la seva part, també s’afegeixen a impulsar projectes smart. Microsoft Ibérica, per exemple, ha escollit Barcelona com a ciutat pilot en Smart Cities. Per la seva part, Indra s’acaba de sumar al Màster en Smart Cities de la Universitat de Girona. I Schneider Electric ha signat un acord per a crear el primer Centre d’Excel·lència SmartCity en el món, en el 22@.

Descobreix les ocupacions de les Smart Cities

Per tal de divulgar les Smart Cities, així com el seu impacte en el mercat de treball, el web Barcelona Treball acaba de publicar un nou bloc de continguts específics. Consulta l’informe del sector de les Smart Cities, en clau d’ocupació, per a conèixer les principals oportunitats que et pot oferir. Per aprofundir en les seves principals tendències i el seu impacte sobre els perfils professionals, disposes de les càpsules de “Big data, el poder de la informació”i “El sector de les infraestructures es reinventa”.

També trobaràs 18 fitxes ocupacionals relacionades amb les Smart Cities que et permetran conèixer, en detall, els principals perfils professionals relacionats. Consulta, per exemple, algunes de les ocupacions que es preveu que seran més demandades; recentment s’ha publicat que entorn a l’expert/a en Big Data es generaran al voltant de 5 milions de llocs de treball a nivell mundial; entorn a l’expert/a en e-Commerce i sistemes de pagament també es preveu un augment de la contractació. Consulta les fitxes per a conèixer quina formació i experiència són necessàries i identifica, a temps real, les ofertes de feina relacionades i publicades pels principals portals d’ocupació.

Barcelona Activa, en els propers mesos, organitzarà activitats presencials que et permetran seguir descobrint les oportunitats professionals que oferiran les Smart Cities. T’apuntes?

Publicat per:Haidé Martín,Equip Tècnic de Barcelona Activa

stats