Barcelona Treball

Barcelona Activa

Aprofita les Fires per a fer Networking i Trobar feina

mob 309 Zoom

mob 309

Barcelona és ciutat de referència de fires, congressos i esdeveniments internacionals que suposen un important motor d’activitat i de creació d’ocupació en múltiples sectors econòmics.

Un espai comú de trobada entre empreses, associacions, institucions, emprenedors i professionals del sector, amb una àmplia oferta de stands i de múltiples activitats i conferències. Podràs estar al dia de les darreres novetats i tendències i aprofitar per a fer networking i cercar noves oportunitats laborals!

Calendari de les principals Fires i Congressos de Barcelona

Febrer/Març

Sector Mobile: El Mobile World Congress aplega les principals empreses i professionals del les tecnologies mòbils. La innovació i les seves aplicacions en àmbits com la salut i les Smart Cities són eixos clau d’aquest esdeveniment internacional.

Abril

Sector Turisme: Després de 23 anys portant-se a terme el Saló Internacional del Turisme de Catalunya, el concepte de ‘l’Experiència del viatger’ dóna pas al nou B-Travel.

Maig

Sector Construcció: Beyong Building Barcelona –Reengineering Construmat posa la seva mirada en el futur del sector a través de la innovació, el disseny, la rehabilitació i la sostenibilitat.

Juny

Sector Logística: Enguany s’ha celebrat la 17ena edició del Saló Internacional de la Logística i la Manutenció (SIL) amb un rècord de participació. La logística és un dels sectors que confirma la seva recuperació i es considera un dels motorsde l’economia del nostre país.

Sector Indústria creativa, tecnològica i cultural: Els professionals d’aquestes indústries troben en el Sónar + D l’oportunitat d’interaccionar entre elles, afavorint l’intercanvi de coneixements, el debat i la generació de negoci.

Novembre

Sector Smart City: El Smart City Expo World Congress és referència del nou model de ciutats del s.XXI, en el que la sostenibilitat i la millora de la qualitat de vida de les persones són aspectes claus.

Job Market Places: esdeveniments de reclutament i networking a Fires Sectorials

Barcelona Activa, amb la col·laboració de Fira de Barcelona, el Consorci de la Zona Franca i Advanced Music / Sonar ha organitzat dins de l’agenda d’activitats de les fires destacades un Job Market Place. Es tracta d’un esdeveniment de reclutament i networking que permet generar un espai de trobada entre empreses i candidats/es, per tal de cobrir ofertes de feina reals, potenciant el contacte directe entre ells mitjançant dinàmiques participatives.

D’abril a juny del 2015 s’han portat a terme 4 Job Market Places en els que han participat 13 empreses entre les quals trobem Familias Activas, Sorigué, Tools Group, Decathlon i Emotion Experience. S’han realitzat més de 100 entrevistes de feina per a cobrir 21 vacants diferents. Adminitratiu/va comercial, Editor/a de continguts-publicitat, Tècnic/a d’estudis, Assessor/a Tècnic/a Comercial, Sales Representative, Gestor/a de cartera de proveïdors, Dissenyador/a gràfic/a, Web developer i Programador/a web han estat algunes de les ofertes de feinapresentades en aquests esdeveniments. A data d’avui, 3 de les persones participants han estat seleccionades i ja estan treballant per alguna de les empreses col·laboradores, mentre que d'altres continuen participant en alguna fase dels processos de selecció oberts.

A la web Barcelona Treball pots consultar els propers esdeveniments de reclutament i networking que programarem pròximament.

4 suggeriments: Prepara’t per assistir a la teva propera Fira!

1. Informa’t i posa’t al dia del sector i les seves tendències abans d’assistir.

2. Consulta la web de la Fira/Congrés per a conèixer els stands i les activitats que es duran a terme i crea la teva pròpia estratègia seleccionant allò que més t’interessi.

3. Prepara el teu CV i/o targes de presentació i dissenya el teu Elevator Pitch.

4. Assisteix a la Fira i posa en pràctica la teva competència de Networking per a assolir el teu objectiu!

I si vols conèixer més en detall les oportunitats professionals que et pot oferir cada sector i els seus principals canals de recerca de feina, recorda que Barcelona Activa t’ofereix durant tot l’any diversos tallers per a que ho puguis fer i un munt de continguts sectorials digitals.

Publicat per: Haidé Martín. Coordinadora de l'Observatori Mercat de Treball de Barcelona Activa